Burgemeester Uitreiking felicitatiekaart aan ouders Sebastiaan (350.000e inwoner van Utrecht)

Utrecht, Nijntje museum, 26 oktober 2018

Dag allemaal, beste (jonge) ouders Joyce en Erik en natuurlijk Sebastiaan,

Goed om jullie opnieuw te ontmoeten en van harte welkom in het Nijntje museum. Hoop van harte dat het met jullie alledrie goed gaat. Zo te zien wel. En hoop dat Sebastiaan als kool groeit. Zo te zien ook. En hoop ten slotte dat jullie in elk geval af en toe, tussen de voedingen door, van voldoende nachtrust kunnen genieten. Dat is belangrijk, want jullie zijn wel de ouders van de 350.000e inwoner van Utrecht...

Dat hebben jullie natuurlijk gemerkt toen ik mij bij jullie meldde en er bij jullie zomaar een burgemeester op kraamvisite kwam. Omdat zo'n 350.000e inwoner voor een stad toch een echte mijlpaal is, hebben wij, na overleg met jullie, een grote felicitatiekaart in het stadskantoor geplaatst. Die wil ik vandaag graag aan jullie overdragen, en hoe groot hij ook is, hij is helemaal vol. Daarom hebben we er ook nog een klein tekenboek naast gelegd.

Het is geen kaart die in de brievenbus past en je krijgt hem ook niet onder de deur door geschoven. Maar maak je er geen zorgen over dat je hem niet kan meekrijgen, wij bezorgen hem graag bij jullie in Zuilen aan huis.

Ten slotte heb ik voor jullie als ouders van Sebastiaan nog twee cadeautjes.

Ten eerste een mooi en speciaal ingelijst gedicht van stadsdichter Fred Penninga. Alle reden om Sebastiaan over een paar jaar extra snel te leren lezen.

Ten tweede een klein cadeau dat iets te maken heeft met de hoofdpersoon van dit museum. Een hoofdpersoon, Nijntje, die hier in Utrecht is bedacht door een Utrechts kunstenaar, Dick Bruna. Inmiddels alweer bijna 65 jaar geleden. Gelukkig blijft Nijntje eeuwig jong. Bart Rutten, directeur van het Centraal Museum, bij wie wij vandaag te gast zijn, wil daar graag nog iets over zeggen. Voor hij dat gaat doen, wens ik jullie drieën opnieuw namens heel Utrecht heel veel voorspoed en geluk.