Burgemeester Uitreiking koninklijke onderscheiding aan Theo Kraaijkamp

Ariënslaan, ULTC Iduna, 27 november 2019

Beste mensen,

Heb niks voor de rondvraag van deze vergadering. Niks te vragen, wel wat te zeggen. Want er is één persoon in deze zaal, die een extra agendapunt verdient. En dat bent u, meneer Kraaijkamp, beste Theo... Want voor u is het een Algemene Ledenvergadering met een bijzonder tintje. Uw laatste als bestuurslid… ‘It is game, set and match’… Hopelijk zwaait hiermee niet af als sportliefhebber. Heb begrepen dat voetbal, tennis, skiën en golven uw favoriete sporten zijn. U was 8 toen u lid werd van KDS – tegenwoordig Faja Lobi KDS. U zat hier in het jeugdbestuur. U was jeugdleider. Secretaris. Deed de ledenadministratie. Was scheidsrechter. Chauffeur. 'Hoffotograaf'. Linksback. U stond achter de bar. En toen er een nieuw clubhuis moest komen, was u één van de drijvende krachten van de bouwcommissie. Als er ergens een gaatje viel, sprong u erin. Na meer dan 30 jaar actieve dienst bij KDS, leverde u een erelidmaatschap op.

Ook was u 14 jaar bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren Merwede State. En ook hier, bij Iduna, kennen ze u als die vriendelijke, altijd behulpzame en geweldige vrijwilliger. Al meer dan 14 jaar bent u bij ULTC Iduna de man op wie je altijd een beroep kan doen. Als verenigingscompetitieleider. Als Commissaris Senioren was u bestuurlijk en financieel verantwoordelijk voor alle seniorenactiviteiten bij de club: Het open toernooi… De toss-avonden… De laddercompetitie… De clubcompetities… De clubkampioenschappen… Allerlei interne competities… Uitwisselingen met andere clubs… En ook bij de komst dan de spiksplinternieuwe blaashal, onlangs geopend door wethouder Van Ooijen, speelde u een belangrijke rol. Bij u was het allemaal in vertrouwde en veilige handen. U was ook de man die, 12 jaar geleden alweer, binnen Iduna het digitale afhangsysteem (wat is dat, Theo?) invoerde.

Voortaan geen gerommel meer met speeltijden. Of een slechte baanbezetting, terwijl het hartstikke druk is. Nieuwe digitale foefjes die de leden meer gemak, meer service en meer spelplezier boden. En als het een keer niet werkte - het blijft toch techniek, hé? - dan werd Theo gebeld. En u kwam dan, met een brede grijns op uw gezicht, naar de club om de storing te verhelpen. U had niet alleen oog voor uw takenpakket, u schoot andere bestuursleden te hulp als dat nodig was. En dat, beste mensen, is wat ze bedoelen met een vriendelijke, altijd behulpzame, kortom geweldige vrijwilliger...

Beste mensen, meneer Kraaijkamp, beste Theo,

Eerst: 30 jaar KDS. Daarna: 14 jaar Merwede State. En nu: 14 jaar Iduna. U zwaait vandaag af als bestuurslid. Met een staat van dienst om in te lijsten. En Zijne Majesteit de Koning, net als u een groot sportfanaat, heeft daar waardering voor. Vind het daarom een eer om u te mogen vertellen dat Zijne Majesteit de Koning heeft besloten u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van harte gelukgewenst en zeer verdiend.