Burgemeester Voorstelling dansschool Natya Sudha

Toespraak burgemeester Jan van Zanen

De Meern, 11 maart 2018

Mevrouw Sheoratan, ambtgenoot Erik Boog uit Diemen, beste mensen,

Ben enorm onder de indruk van uw danskunst. Het was prachtig. En dat komt niet alleen doordat de dans van daarnet, die met de lichtjes, werd uitgevoerd door dames uit Amstelveen...

Wat ik vooral bewonderenswaardig vind, is hoe u uw kleding en lichaam gebruikt om emoties uit te drukken. Bij u is dans echt de poëzie van het lichaam.

Mevrouw Sheoratan, dit jaar is het 15 jaar geleden dat u deze dansschool overnam van uw leermeester en grote voorbeeld Shakuntala Diva. U was toen zelf nog maar 19 jaar oud. Al had u ook toen al een lange ervaring met Indiase dans.

Sindsdien heeft u niet alleen ongelooflijk veel energie en talent gestoken in uw optredens. U runt ook alweer 15 jaar de dansschool en het is mooi om te zien hoe die, met een groot aantal nieuwe locaties, nu tot volle bloei komt. Veel mensen met een hindoestaanse achtergrond herkennen in deze dans een stukje van hun eigen cultuur en voelen zich daarbij thuis. En zo ontdekken steeds meer liefhebbers dankzij u deze unieke, soms zelfs onnavolgbare manier van zelfexpressie.

Sommigen van hen hebben inmiddels ook internationaal een goede reputatie opgebouwd als danser of danseres. Zoals allen hier aanwezig zullen bevestigen, een grote prestatie.

Zelf noemt u dans 'een gevoel, een roeping, een diepe, heilige kunstuiting, door middel waarvan je uiteindelijk in contact treedt met je hogere ik.' U maakt dat hoge ideaal zelfs op twee manieren waar. Met uw eigen dansoptredens en via uw dansschool. En dat heel gewoon hier in theater Hoge Woerd in ons eigen De Meern.

Namens het gemeentebestuur van Utrecht wens ik u allemaal van harte geluk met het 15-jarig bestaan en ik hoop dat u nog vele dansliefhebbers, groot en klein, zal weten te inspireren.

 

Uw mening