College van B en W Victor Everhardt

Portefeuille

  • Eerste locoburgemeester
  • Volksgezondheid
  • Milieu & emissieloos vervoer
  • Jeugd & Jeugdzorg
  • Stationsgebied
  • Vastgoed
  • Wijk Leidsche Rijn

Over mijn portefeuille

Al ruim 8 jaar mag ik mijzelf wethouder noemen van deze mooie stad. Een aantrekkelijke gemeente die naar verwachting in 2040 haar 430.000ste inwoner verwelkomt. We werken op alle fronten samen aan Gezond Stedelijk Leven, voor nu en voor de toekomst.

Een goede gezondheid is belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving. Daarom moeten gezondheidsverschillen tussen buurten verkleinen. Wij kijken bijvoorbeeld hoe we kunnen voorkomen dat mensen gezondheidsklachten krijgen. Ook werken we aan een gezonde leefomgeving. Zo verbeteren we de luchtkwaliteit door schoon vervoer te stimuleren en de milieuzone uit te breiden.

Gezond Stedelijk Leven gaat niet alleen over gezondheid, maar over zoveel meer. Hierin hebben wij als gemeente een voorbeeldrol. Het gemeentelijk vastgoed moet in 2040 verduurzaamd zijn. Ook sparen we de groene omgeving van de stad door in de bestaande stad te bouwen. Een mooi voorbeeld hiervan vindt plaats in het Stationsgebied, op het Lombokplein en het Beurskwartier. Waarbij ook de Leidsche Rijn bevaarbaar wordt gemaakt en wordt doorgetrokken tot aan de Catherijnesingel.


Het is belangrijk dat de stem van het kind gehoord wordt. Utrecht is een kinderrechtenstad. Met veel kinderen en jongeren gaat het goed en dat is mooi. Maar een kansrijke start is niet altijd vanzelfsprekend. Kinderen moeten zoveel mogelijk thuis kunnen opgroeien. Voor kinderen en jongeren die het moeilijk hebben moet de noodzakelijke zorg en begeleiding snel en dichtbij beschikbaar zijn. Dit doen we samen met lokale en regionale jeugdhulppartners en met de jeugdgezondheidszorg.

Samen maken we Utrecht, een stad om trots op te zijn. Laten we er ook samen voor zorgen dat dit zo blijft.

Foto's

De foto’s op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto's voor een hoge resolutie.

Hulp en contact Wethouder Victor Everhardt

Telefoon

14 030

Contactformulier

Stuur een reactie

Postadres

Wethouder Victor Everhardt
Postbus 16200
3500 CE Utrecht

Uw mening