College van B en W Vorming coalitie 2018

de 6 onderhandelaars op een grasveld bij een monument
De onderhandelaars voor de Utrechtse coalitie bij de start op 9 april. Foto: Angeliek de Jonge.

GroenLinks, D66 en ChristenUnie willen een nieuwe coalitie vormen. Een coalitie is een samenwerking tussen meerdere politieke partijen die samen afspraken maken over wat zij in de komende vier jaar en verder in de stad willen bereiken. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogenaamd coalitieakkoord.

Op dit moment wordt door GroenLinks, D66 en ChristenUnie onderhandeld over een coalitieakkoord voor de periode 2018-2022. Na presentaties van het akkoord dragen zij de bestuurders voor een nieuw college van burgemeester en wethouders voor. Dat is het dagelijks bestuur van de stad, dat op basis van het coalitieakkoord aan de slag gaat.

Inspiratie uit de stad

Veel mensen houden van de stad. Ook leven er veel goede ideeën in de stad. Dat
blijkt duidelijk uit de vele brieven en reacties met aandachtspunten die de onderhandelaars nu al krijgen. Om inspiratie op te halen, spreken de onderhandelaars met bewoners, professionals en ervaringsdeskundigen. Over thema’s die te maken hebben met de mensen in de stad en over de verwachte groei van Utrecht.

Twee buurtgesprekken en een stadsgesprek

De partijen hebben tijdens de verkiezingscampagnes natuurlijk ook al veel gesproken met bewoners in de stad. Daar willen ze de komende tijd mee door gaan. De gesprekken die nu worden gevoerd, helpen om voor de komende vier jaar nog scherper te krijgen waar het college aan moet werken en over hoe de stad en het bestuur het beste met elkaar in gesprek kunnen blijven.

Buurtgesprek in Overvecht

Wanneer: Dinsdag 24 april
Hoe laat: 18.00 uur
Waar: Stefanuskerk, Braziliëdreef 2, Utrecht

Buurtgesprek in Vleuten – De Meern

Wanneer: Dinsdag 8 mei
(Tijd en plaats volgen nog)

Stadgesprek ‘Met elkaar de stad maken’

Wanneer: Woensdag 9 mei
(tijd en plaats volgen nog)

De buurtgesprekken op 24 april en 8 mei zijn bedoeld om met bewoners en mensen die in de buurt werken te praten over wat er allemaal speelt in hun buurt. Wat gaat goed, wat kan beter, waar zitten eventuele zorgen?

Het stadsgesprek op woensdag 9 mei is bedoeld om te kijken hoe we in de stad de komende vier jaar met elkaar in gesprek kunnen over de stad en hoe we omgaan met initiatieven en ontwikkelingen. Hier is in Utrecht al veel ervaring mee waar we mee verder kunnen gaan. Naast de buurtgesprekken en het stadsgesprek gaan de onderhandelaars in een aantal expertmeetings in gesprek met professionals.

Langskomen bij de onderhandelaars voor een kort gesprek

Kunt u niet bij één van bovenstaande gesprekken zijn of wilt u de onderhandelaars iets heel anders mee geven? Dan kunt u kort met de onderhandelaars in gesprek op de locatie waar zij dan zijn. Op deze pagina publiceren wij vanaf nu wekelijks op maandag de tijden en locaties waar de onderhandelaars die week zullen zijn en waar u langs kunt komen.

In de week van 23 april zijn er de volgende mogelijkheden om langs te komen:

  • Woensdag 25 april, van 18.30 - 19.00 uur, the Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1
  • Donderdag 26 april, van 12.15 - 12.45 uur, Social Impact Factory, Vredenburg 40

In de week van 30 april tot en met 6 mei zijn er geen mogelijkheden, omdat het dan meireces is.

Mocht dit niet lukken, maar u wil toch iets kwijt? Dan kunt u ook een mail sturen aan coalitie2018@utrecht.nl.

Persberichten

Wat gebeurde er tot nu toe:

Hulp en contact College van B en W

Telefoon

14 030

Algemene vraag

Reactieformulier

Contact per collegelid

Contactpagina

Persvoorlichting en collegecommunicatie

Contactpagina pers