Bestuur en organisatie Maatregelen coronavirus

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

Lees meer op rijksoverheid.nl over de gedeeltelijke lockdown

Lees meer in eenvoudige taal

XL-testlocatie Utrecht open

Op 16 november is in Utrecht een XL testpaviljoen geopend op de parkeerplaats (P2) van de Jaarbeurs. Er zijn 40 testloketten, waarbij per uur maximaal 800 testen kunnen worden afgenomen. De GGD regio Utrecht test hier mensen met klachten die kunnen wijzen op het coronavirus zoals koorts, hoesten, verkoudheid, keelpijn en niezen. U kunt zich melden voor een coronatest via 0800-1202 of online via www.coronatest.nl. Als u een testafspraak heeft, kunt u per fiets, lopend of met de auto naar het Jaarbeursterrein komen. U parkeert uw fiets of auto op het parkeerterrein en gaat lopend door het testpaviljoen.

Opening testpaviljoen Jaarbeurs

Landelijk vuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling

De verkoop en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling in heel Nederland eenmalig verboden. Hiermee willen we extra druk op de zorg en handhaving voorkomen.

Lees meer over het vuurwerkverbod tijdens de aankomende jaarwisseling

Extra maatregelen Utrecht: avondsluiting winkels binnenstad en 3 parken

Sinds woensdag 7 oktober is het verboden het Griftpark, Wilhelminapark en park Lepelenburg tussen 22.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends te bezoeken. Dat heeft de Veiligheidsregio Utrecht besloten. Daarnaast hebben de gemeente en supermarkten en nachtwinkels in de binnenstad afgesproken dat de winkels vanaf nu op donderdag, vrijdag en zaterdag om 22.00 uur de deuren sluiten.

Basisregels

Controle over het virus krijgen we alleen als iedereen zich aan de basisregels houdt: Hygiëneregels, regels om afstand te houden en regels voor het vermijden van drukte.

Lees meer over de basisregels voor iedereen op de website van de rijksoverheid

Tot slot

Alleen samen houden we corona onder controle. Dus geef elkaar de ruimte. Kijk op www.bezoek-utrecht.nl voor tips, of kijk op de Druktemonitor Utrecht om te zien waar het druk is of wat rustige plekken in de stad zijn.

Hulp en contact Corona

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.30 uur