Bestuur en organisatie Nieuwsarchief coronavirus

Op deze pagina staan eerdere updates over het coronavirus.


Eerdere updates

Update 2-8: verbod op eendaagse evenementen verlengd, uitzondering voor kleine evenementen buiten

Het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats is verlengd tot 1 september 2021. Er is een uitzondering voor kleinschalige evenementen in de buitenlucht. Vanaf 14 augustus zijn deze zonder vaste zitplaats toegestaan tot maximaal 750 bezoekers. Het gaat bijvoorbeeld om festivals, culturele activiteiten en activiteiten van studentenverenigingen met minder dan 750 bezoekers. Er zijn wel voorwaarden. Zo moeten de bezoekers een coronatoegangsbewijs en een (gratis) ticket hebben.

Lees het hele nieuwsbericht op de website van de rijksoverheid


Update 30-7: Vrije inloop voor eerste prik in de Jaarbeurs

Van 2 augustus tot en met 26 augustus kunt u zich zonder afspraak in de Jaarbeurs laten vaccineren tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Dat geldt voor iedereen die nog geen vaccinatie heeft gehad en nog geen afspraak heeft gemaakt voor vaccinatie.
Als u zonder afspraak langskomt voor vaccinatie, dan wordt de afspraak voor de tweede prik meteen voor u ingepland.

Lees het hele nieuwsbericht van GGD regio Utrecht


Update 26-7: Reizen binnen Europa, meerdaagse evenementen afgelast

Vanaf 27 juni staan alle EU landen op groen of geel. Een land kan nog wel een oranje reisadvies krijgen als er een nieuwe virusvariant opduikt. Dit betekent dat u kunt reizen naar EU-landen. Het is wel mogelijk dat landen extra eisen stellen aan reizigers uit Nederland. Lees daarom voor vertrek het actuele reisadvies op www.wijsopreis.nl en welke maatregelen gelden in het land van bestemming.

Komt u terug uit een EU-land met een geel reisadvies? Vanaf 8 augustus hebben reizigers van 12 jaar en ouder een coronabewijs nodig. Zo wordt voorkomen dat reizigers het virus mee naar huis nemen. Mensen die volledig zijn gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app. Andere reizigers moeten zich voor vertrek laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag.

Evenementen

In overleg met de evenementensector is het verbod op meerdaagse evenementen verlengd tot 1 september 2021. Het gaat om meerdaagse evenementen met overnachting, waarbij bezoekers alleen toegelaten zouden worden met een coronatoegangsbewijs.

Lees het hele nieuwsbericht op rijksoverheid.nl: Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan, meerdaagse evenementen tot 1 september afgelast


Update 22-7: vaccineren in Kanaleneiland en Overvecht

Alle inwoners vanaf 12 jaar die nog geen afspraak hebben gemaakt, kunnen zich op 2 locaties in de stad laten vaccineren.

Kanaleneiland

  • Zaterdag 7, 14 en 21 augustus: 9.30-17.00 uur
  • Locatie: het Krachtstation, Amerikalaan 199 in Utrecht

Overvecht

  • Vrijdag 13 augustus: 9.30-17.00 uur
  • Vrijdag 20 augustus: 14.30- 21.00 uur
  • Vrijdag 27 augustus: 17.30-22.00 uur
  • Locatie: ZIMIHC Theater Stefanus, BraziliĆ«dreef 2 (tegenover de Lidl bij winkelcentrum De Klop).

U hoeft geen afspraak te maken. Het is belangrijk dat u een geldige ID-kaart of paspoort meeneemt. U kunt kiezen tussen het Janssen of het Pfizer vaccin.

Op de locatie kunt u:

  • voorlichting krijgen
  • hulp krijgen bij het invullen van een gezondheidsverklaring
  • vragen stellen aan een arts.

Update 9-7: kabinet komt met extra maatregelen

Het aantal besmettingen loopt in een hoog tempo op. Daarom kondigde het kabinet vanavond extra maatregelen aan. Deze maatregelen gelden vanaf zaterdag 10 juli 6.00 uur tot en met vrijdag 13 augustus 2021. De maatregelen hebben vooral invloed op de horeca en evenementen.

Lees meer over de extra maatregelen op Rijksoverheid.nl


Update 7-7: Zomeractiviteiten voor jongeren

De zomervakantie staat voor de deur. Voor veel inwoners van onze stad een periode van ontspanning. Gelukkig is er ook steeds meer mogelijk dankzij de versoepelde coronamaatregelen. Zo ook voor onze jongeren. Elk jaar hebben onze organisaties een zomerprogramma voor jongeren. Maar dit jaar is anders dan andere jaren. De jongeren hebben een zwaar jaar achter de rug. Daarom wordt de zomerprogrammering bijgesteld en aangevuld waar nodig. Dit is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen, het weer en de behoeften van de jongeren. De organisaties informeren de jongeren zelf via social media en hun websites.

Lees de raadsbrief over inzet voor jongeren in zomer 2021


Hulp en contact Corona

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.30 uur