Ondernemers en coronavirus

Veel Utrechtse bedrijven, ondernemers en zzp’ers ervaren de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. De gemeente en andere organisaties doen er alles aan om u te helpen.

Landelijke informatie en regelingen voor ondernemers

Hebt u vragen over corona? Op het Ondernemersplein vindt u landelijke informatie en regelingen voor ondernemers.

Kijk op Ondernemersplein

Ondernemers en geldzorgen

Bent u ondernemer en hebt u geldzorgen? Of maakt u zich zorgen over het blijven bestaan van uw onderneming? Bekijk waar u financiële steun, advies of administratieve hulp kunt krijgen.

Ga naar de pagina Ondernemers en geldzorgen

Advies over ondernemen in coronatijd

Mogelijk staat u voor uitdagingen waar u advies of hulp bij nodig hebt. Er zijn verschillende partijen die voor u klaarstaan. Een greep uit het aanbod:

  • URECA helpt ondernemers met vragen over hun bedrijf. Er zit een heel netwerk van ondernemers en adviseurs achter die kosteloos kunnen helpen met advies op maat.
  • Midden-Utrecht Werkt Door brengt vraag en aanbod van werkgevers bij elkaar door werkgevers met minder of juist méér werk met elkaar in contact te brengen.

Subsidies voor diverse sectoren

De gemeente biedt subsidies aan ondernemers in diverse sectoren waaronder kunst en cultuur en de evenementenbranche om beter en sterker uit de crisis te komen. Ook zijn er verschillende subsidies gericht op duurzaamheid, werk en ondernemen. Bekijk op de pagina Subsidiehulp welke subsidie bij uw organisatie en situatie past.

Hulp en contact Corona

Telefoon

14 030

Maandag tot en met vrijdag
(08.30 - 17.30 uur)