Bestuur en organisatie Vragen en antwoorden Tozo bedrijfskrediet

Op deze pagina staan alle vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO)-bedrijfskrediet.

U kunt geen aanvraag meer doen voor Tozo. Tozo 5 bedrijfskrediet kon u aanvragen tot en met 30 september 2021. Het kabinet heeft besloten om Tozo niet meer te verlengen vanaf 1 oktober 2021.

Vragen en antwoorden

Zoekt u naar mogelijkheden om uw onderneming sterker te maken voor de toekomst? Of wilt u (aanvullend) werken in loondienst? Of hulp bij uw administratie? Met die vragen en andere vragen bent u welkom bij Ondernemer Centraal. In een toekomstgesprek kijken wij samen met u hoe wij u verder kunnen helpen. Dit gesprek is vrijblijvend. U bepaalt zelf of u verder wilt gaan met ons aanbod. Het kost u niets en kan u veel opleveren. U kunt zich aanmelden voor een toekomstgesprek via www.utrecht.nl/ondernemercentraal.

Daarvoor kunt u ook een aanvraag doen. Anders dan bij Tozo kijken wij bij een Bbz-aanvraag naar de levensvatbaarheid van uw bedrijf. En naar uw mogelijkheden om af te lossen. De rente van een Bbz-krediet is 8%. Kijk voor alle voorwaarden en het doen van een aanvraag op www.utrecht.nl/bijstandzelfstandigen.

U betaalt 2% rente vanaf de datum waarop u Tozo bedrijfskrediet ontvangt. Over de maanden januari 2021 tot en met december 2021 betaalt u geen rente.

U start met terugbetalen vanaf 1 januari 2022. De looptijd is 5 jaar. Dit is vanaf het moment dat u Tozo bedrijfskrediet hebt ontvangen.

Ja, dat kan. Neem dan contact met ons op via tozobedrijfskrediet@utrecht.nl

Wij kunnen uitstel geven als daar bijzondere persoonlijke omstandigheden voor zijn.

Om uw vaste bedrijfslasten en overige kosten te betalen die u door de coronacrisis niet meer kunt betalen.

Als u de lening niet zelf kunt terugbetalen, helpt uw partner u met terugbetalen. U bent samen met uw partner verantwoordelijk voor de lening.

Hulp en contact Corona

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 17.30 uur