Bestuur en organisatie Vaccineren tegen het coronavirus

Vaccineren is de belangrijke stap om uzelf en de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus. Stapje voor stapje krijgen we daarmee meer vrijheid terug. Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is. Vaccinatie is vrijwillig en gratis.

Planning

Het ministerie van VWS bepaalt de volgorde van het vaccineren en de planning.
Bekijk op de website van de Rijksoverheid de planning
Bekijk wanneer u zelf aan de beurt bent

Meer informatie

Hebt u vragen over het vaccineren? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid of in hun lijst met vragen en antwoorden.  

Bekijk ook:

Vaccinatielocatie Jaarbeurs

Hal 3 en 4 van de Utrechtse Jaarbeurs vormen de centrale plek voor coronavaccinatie voor de inwoners van Utrecht en omstreken. Inwoners die een uitnodiging ontvangen van het RIVM, kunnen hier op afspraak terecht voor een vaccinatie.

De Jaarbeurs is hiervoor 7 dagen per week open van 8.00 uur tot 20.00 uur. De ingang van de vaccinatielocatie is gelijk links bij hal 3 aan de Fentener van Vlissingenkade.

De Jaarbeurs is goed bereikbaar:

  • Met het openbaar vervoer. De Jaarbeurs ligt naast station Utrecht Centraal. Hier stoppen veel treinen, trams en bussen. Vanaf Utrecht CS loopt u in een paar minuten naar de vaccinatielocatie in hal 3 en 4. Volg vanuit de stationshal de borden 'Jaarbeursplein’. Vanaf het Jaarbeursplein steekt u over naar de ingang van het Jaarbeursterrein. Daar volgt u de borden naar de vaccinatielocatie. De tramhalte aan de Graadt van Roggenweg is nog iets dichterbij. Hier stopt 4 keer per uur een tram.
  • Met de fiets. Bezoekers die met de fiets komen kunnen de fiets parkeren in de parkeergarages (Holland Casinozijde) naast P4 waar een fietsenstalling is of bij de fietsenstalling Jaarbeurs ingang west aan de Fentener van Vlissingenkade.
  • Wandelend. Bezoekers van de vaccinatielocatie in Jaarbeurs Utrecht kunnen direct wandelend naar Jaarbeurs ingang west aan de Fentener van Vlissingenkade.
  • Met de regiotaxi of taxi. Komt u met de taxi? U kunt vlak voor de deur aan de Fentener van Vlissingenkade uitstappen. Lees meer over het reizen met de regiotaxi op de website van de regiotaxi.
  • Met de Buurt Mobiel. Woont u in Overvecht, Zuilen, Ondiep of Noordoost? Dan kunt u ook met Buurt Mobiel naar de vaccinatielocaties in Utrecht en Houten. Hebt u een regiotaxipas, dan is dat gratis van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.15 uur. Lees meer op de website van Buurt Mobiel.
  • Met de auto. Volg vanaf de snelweg de borden Jaarbeurs P4 aan de Truus van Lierlaan. Vanaf het Westplein op de Graadt van Roggenweg volgt u ook de borden “Covid-19 vaccineren GGD”. Stel de navigatie in op Truus van Lierlaan Utrecht. U kunt gratis parkeren op P4.