Gemeenteraad Stille helden bedankt!

Zelf zeggen ze meestal: ‘Het is gewoon mijn werk’. Maar het is niet gewoon. De coronacrisis hakt er stevig in. Desondanks zorgen tienduizenden Utrechtse professionals iedere dag weer voor hun stad en stadsgenoten. Samen maken zij fantastische dingen mogelijk en houden zij Utrecht draaiend als de mooie, sociale stad die wij kennen. Utrecht is hier ontzettend trots op. De gemeenteraad wil graag de Utrechtse beroepskrachten laten weten dat ze gezien worden. Jullie zijn buitengewoon. Bedankt voor al jullie inzet!

Een kaartje naar het werk

Vanaf eind maart gaan gemeenteraadsleden langs bij Utrechtse stille helden om hen zo veel mogelijk persoonlijk te bedanken met een kaartje. De docent die al 20 jaar voor de klas staat en nu noodgedwongen online lesgeeft. De mensen van Buurtteam Jeugd en Gezin die Utrechtse huishoudens ondersteunen. De medewerkers van de gemeente die de klok rond werken om alle TOZO-aanvragen te verwerken. De BOA’s, buurtsportcoaches, jongerenwerkers, wijkagenten, huisartsen, … Teveel om op te noemen, laat staan allemaal te bezoeken.

Aan wie stuur jij een kaart?

Dus vraagt de gemeenteraad alle Utrechters om mee te helpen. Ook jij kunt een stille held bedanken met een kaartje. Bezorg of stuur het kaartje naar het werkadres of geef het mee als je hem of haar ziet in de stad. Weet je niet waar het kaartje heen moet? Bijvoorbeeld omdat het een algemeen woord van dank is aan de BOA’s die extra diensten draaien? Stop dan het kaartje in de brievenbus van het oude stadhuis aan de Stadhuisbrug 1 in Utrecht. Schrijf er duidelijk bij voor wie het kaartje bedoeld is. De gemeenteraadsleden zorgen dat het kaartje op de juiste plek belandt. #wiestuurjijeenkaart

Foto: Robert Oosterbroek