Gemeenteraad Jan Wijmenga

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor de ChristenUnie, plaatsvervangend voorzitter van de commissies en de gemeenteraad (3e), voorzitter van het Vragenuur.

Mijn onderwerpen

Circulaire economie, Dierenwelzijn, Economische zaken, Energie, Erfgoed, Groen, Grondzaken, Leidsche Rijn, Markten en havens, Merwedekanaalzone, Milieu en emissieloos vervoer, Mobiliteit, Openbare ruimte, Ruimtelijke ontwikkeling, Sport, Stationsgebied, Vastgoed, Wonen

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • werkzaam bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (betaald). Vanuit het ministerie werk ik als secretaris voor de adviescommissie Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Deze commissie onderzoekt hoe milieuhandhaving, milieutoezicht en vergunningverlening verbeterd kan worden. Eerder was ik binnen het ministerie verantwoordelijk voor de uitvoering van EU-wetgeving voor chemische stoffen in Nederland, adviseur over de positie van milieuwetgeving in handelsverdragen en voor luchtkwaliteitswetgeving.
  • plaatsvervangend vertegenwoordiger van Nederland bij het Europees agentschap voor chemische stoffen (vacatiegeld). ECHA is een agentschap van de Europese Commissie en speelt een centrale rol in de uitvoering van wetgeving voor chemische stoffen in de EU. De Nederlandse vertegenwoordiger stemt over besluiten om risico's van chemische stoffen te beperken.
  • bestuurslid van de provinciale afdeling Utrecht van de ChristenUnie (onbetaald).
  • vrijwilliger bij de Kerk aan het Lint en bij voetbalvereniging UVV (onbetaald).

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1979 en woon in Leidsche Rijn.

Al ruim mijn halve leven woon ik in deze mooie stad. Zoals zoveel Utrechters ben ik gekomen voor een opleiding, ben ik verliefd geworden op de stad en op een inwoonster en zijn we samen hier een nieuw gezin gestart. Na woningen in Dichterswijk, Overvecht, Abstede en Hoograven zijn we nu alweer 10 jaar thuis in Leidsche Rijn. In het dagelijks leven ben ik vader van 4 kinderen, werk ik voor de Rijksoverheid aan regels voor chemische stoffen en zet ik me in als vrijwilliger bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld als geluidstechnicus bij mijn kerk en als voetbalscheidsrechter.

Sinds 2005 ben ik actief in de Utrechtse ChristenUnie, een partij waar ik me graag voor inzet omdat ze net als ik wil werken aan een samenleving waar mensen voor elkaar opkomen. Waar mensen niet alleen voor zichzelf bezig zijn, maar juist omzien naar elkaar. De ChristenUnie is ook een groene partij en ook dat spreekt me erg aan. In de gemeenteraad maak ik me sterk voor voldoende woningen, veilig verkeer, ruimte voor fiets en voetganger en voor duurzame energie.