Kirsten Alblas

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor de ChristenUnie. Ik ben woordvoerder van de volgende commissies:

  • Jeugd, Welzijn, Cultuur en Sport
  • Energie(transitie), Duurzaamheid, Vastgoed en Wonen
  • Mobiliteit, Groen en Openbare Ruimte

Wat ik doe naast de raad

Ik heb bijna 18 jaar met heel veel plezier gewerkt in de specialistische jeugdGGZ, maar heb er voor nu voor gekozen om voornamelijk te focussen op mijn raadswerk.

Naast mijn raadswerk ben ik wel nog 8 uur in de week betaald werkzaam als coördinator van Christian Climate Action. Ik ben als coördinator dienstbaar aan de beweging. Ik faciliteer, organiseer en ondersteun de beweging bij de groei die ze doormaakt en ik mag  onder andere werken aan het beter organiseren van vrijwilligers en het maken van een communicatieplan om meer christenen en kerken te betrekken.

Ik ben ook secretaris van Stichting Klooster op Zuilen. Dit is een vrijwilligersfunctie. Als stichting worden we uiteindelijk de verhuurder van Klooster op Zuilen. Dit klooster bestaat nog niet, het plan is om de Bethelkerk hiervoor te verbouwen tot een duurzaam gebouw met daarin een kerk en een modern klooster. Als stichting zijn we ook bij de voorbereiding betrokken.

Tenslotte ben ik, ook als vrijwilliger, actief bij Extinction Rebellion als klimaatactivist.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1983 in Hendrik-Ido-Ambacht en woon al sinds mijn verhuizing naar Utrecht, rond 2012, in Overvecht. Ik ben hierheen verhuisd voor mijn master Taalwetenschappen, waarbij ik vooral vakken heb gevolgd over meertalig opgroeien. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door op de bank met een kop thee en een goed boek (uit de bibliotheek) of wandelend, rolschaatsend of fietsend in de natuur.