Gemeenteraad Ellen Bijsterbosch

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor D66 en voorzitter van de commissie Energie(transitie), Duurzaamheid en Wonen.

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • cultureel ondernemer.
    Ik maak onder andere workshops, games, exposities en installaties. Via mijn werk probeer ik op een speelse manier een breed publiek inzicht te geven over hoe dingen als big data, algoritmes en robots invloed hebben op het leven van mensen.
  • lid van de redactieraad van Idee, het politiek-wetenschappelijke tijdschrift van de Mr. Hans van Mierlostichting (onbetaald).

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1986 en woon in de Schildersbuurt.

Toen ik in 2004 van een Veluws dorp naar Utrecht verhuisde, voelde dat als een verademing. In Utrecht vond ik een thuishaven waar ik helemaal mezelf kon zijn.

Als gemeenteraadslid wil ik mij inzetten voor een vrijzinnige, levendige en creatieve stad. Ik zie vaak de neiging om alles mooi af te kaderen, dicht te regelen en aan te harken. Zo lang als ik in de gemeenteraad mag zitten, zal ik van me laten horen als ik denk dat die neiging uit de hand loopt. Zeker in een stad die zo rap groeit als Utrecht moeten we ervoor waken dat er genoeg plekken blijven die je vies mag maken, waar je nog een beetje lawaai kunt maken of waar je gewoon de ruimte krijgt voor jouw initiatief.

Als je ideeën, vragen, klachten, tips of zorgen hebt, dan wil ik die graag van je horen! Dus mail of bel me vooral, dan drinken we eens koffie.