Has Bakker

Wat ik doe in de raad

Ik ben raadslid voor D66 Utrecht.
Inhoudelijk houd ik mij bezig met Wonen, Ruimtelijke Ordening (Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Zuid, Binnenstad en Stationsgebied), de Omgevingswet, Grondzaken en Sport.
Ik ben voorzitter van de commissie Veiligheid, Bestuur en Financiën (VBF).

Wat ik doe naast de raad

Naast mijn raadswerk ben ik vader van 2 geweldige zoons en werkzaam als bestuursadviseur bij de landelijke Natuur en Milieufederaties (NMF). Daar houd ik mij op het gebied van klimaat & energie, biodiversiteit en circulaire samenleving bezig met ons beleid, strategie en de public affairs.

Meer informatie over mij

Ik ben geboren in 1986 en woon in de wijk Nieuw Engeland.

Ik maak mij graag druk om de wereld om mij heen en welke keuzes we maken. Van huis uit heb ik de liefde voor de politiek meegekregen. Sinds 2017 ben ik gemeenteraadslid en zet ik mijn ervaring, energie en ideeën met veel plezier in.
Met ons gezin woon ik in Nieuw Engeland. Ik hou van Utrecht: de stad waar ik me thuis voel en onze zoons geboren zijn. Ik studeerde Internationale Betrekkingen in Groningen en Conflict Studies & Human Rights in Utrecht. Daarna werkte ik zo’n 7 jaar voor adviesbureau Twynstra Gudde.
In de raad heb ik verschillende initiatieven genomen. Trots ben ik op mijn initiatiefvoorstel over de Burgeragendering. Je kunt nu zelf heel makkelijk een onderwerp op de agenda krijgen. Ook het Utrechts Drugsmanifest over een beter en progressiever drugsbeleid, of het Aanvalsplan Sportzomer waarmee we Utrecht na de coronacrisis weer in beweging krijgen, zijn voorbeelden.
Ik sport graag, ben verzot op nieuws en actualiteiten, en verlies me graag in een boek of serie. Met onze kinderen geniet ik van alle prachtige speeltuinen die Utrecht biedt.
Graag maak ik nader kennis om te horen welke ideeën of zorgen je hebt. Neem vooral contact met mij op voor een kop koffie!