Gemeenteraad Marcel Vonk

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor GroenLinks en plaatsvervangend voorzitter van de commissie Energie(transitie), Duurzaamheid en Wonen.

Ik ben lid van de commissie

Zorg, Welzijn, Cultuur en Sport

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • tweedejaars mbo-student Social Work.

    Als stagiair-jongerenwerker werk ik met jongeren en ontwikkel samen met collega’s voorlichting over maatschappelijke thema’s.

  • ambassadeur voor Dress for Success.  
    Dress for Success Utrecht is een vrijwilligersorganisatie die mannen en vrouwen met uitkering of minimuminkomen voorziet van een sollicitatie-outfit. Op onze website staan filmpjes en foto's. Zo dragen wij bij aan economische zelfstandigheid van onze klanten. Als ambassadeur probeer ik de naamsbekendheid te vergroten.

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1994 en woon in Leidsche Rijn.

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met financiële problemen. Daardoor moest ik als kind en later in mijn werkend leven vaak omgaan met een achterstand. Op school ging dat soms gepaard met concentratieproblemen, uitsluiting en een onzeker gevoel, waar later, toen ik ging werken, niet vanzelf een eind aan kwam. Ik had een diploma waar ik niet veel mee kon en begon schulden op te bouwen, mede doordat ik thuis mee moest betalen. Na 9 jaar het ene tijdelijk contact en uitzendcontract na het andere en 7 jaar met schulden, heb ik hulp gekregen om die schulden op te lossen en weer na te gaan denken over de toekomst.

Zo vaak heb ik de afgelopen jaren gezien dat anderen voor mij dachten, terwijl de oplossingen die ik zelf aandroeg niet mogelijk waren. Daarom wil ik mij als raadslid inzetten voor een Utrecht waar niet over mensen in een sociaal lastige positie gepraat wordt, maar met. Een Utrecht waar iedereen mee kan doen en de kans krijgt om over de toekomst na te denken, ook als je financiële, psychische of gezondheidsproblemen hebt.