Gemeenteraad Sebastiaan Rood

Bel, mail of volg me
 

030 - 286 11 22

sebastiaan.rood@raad.utrecht.nl

GroenLinks

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor GroenLinks.

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

beleidsmedewerker Team Familie bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Ons team houdt zich bezig met vraagstukken die samenhangen met adoptie, ouderschap en kinderrechten.

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1990 en woon in Overvecht.

Naast mijn studie bestuurskunde heb ik als jongerenvertegenwoordiger Europese zaken 2013-2015 mij ingezet voor de rechten van jongeren. Als Nederlandse jeugdgedelegeerde in 2016 heb ik met deelgenomen aan het Congres van Lokale en Regionale Autoriteiten van de Raad van Europa. Daarna was ik bestuurslid anti-discriminatie, klimaat en financiƫn bij het European Youth Forum, de Europese koepelorganisatie van jongerenorganisaties wereldwijd.

Na mijn master Europese bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht en stage vrouwenrechten bij de Nederlandse Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York ben ik begonnen met het financial traineeship van de Rijksoverheid. In dat kader heb ik gewerkt bij de directie rijksbegroting, de directie woningmarkt en het team Financiƫn van de Nederlandse Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Nu werk ik bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid om de rechten van kinderen te versterken.

Als raadslid wil ik een positief verschil maken voor de leefwereld van mensen. Het moet niet alleen op papier goed werken, Utrechters moeten ook echt zien dat wij impact maken in de praktijk. In de gemeenteraad zet ik me in om de stad groener, socialer en inclusiever te maken.