Gemeenteraad Sophie Schers

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor GroenLinks en contactpersoon voor de wijk Noordoost.

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • co-host van de podcast 'Mensje in de maak'.
    De podcast is een hobbyproject van mij en mijn echtgenote waarin we onze kinderwens bespreken en het ivf-traject waarmee we deze proberen te verwezenlijken. Mensje in de maak ontvangt kleine donaties die een deel van de kosten van het maken van de podcast dekken.
  • beleidsadviseur bij Transgender Netwerk Nederland (TNN).
    Voor TNN doe ik de belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding van en maatschappelijke organisaties en nationale politiek en overheden voor de emancipatie en rechten van transgender personen, mediawoordvoering maakt hier incidenteel onderdeel van uit. Daarnaast bied ik als expert transgenderthematiek advies en informatie aan organisaties in zorg- en onderwijsinstellingen.

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1982 en woon in Voordorp.

In 2018 ben ik met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekomen voor GroenLinks. Rechtvaardigheid, solidariteit en feminisme staan voor mij voorop, daarom ben ik lid van GroenLinks en ben ik in 2013 actief geworden voor het Feministisch Netwerk van de partij.

Ik kwam er achter dat ik bij wilde dragen aan de verandering die GroenLinks in Nederland tot stand wil brengen. Zeker omdat ik als transgendervrouw, activiste en feministe dagelijks zie hoe hard groepen mensen die de uitzondering zijn in Nederland, verandering nodig hebben, zoals sekswerkers, lhbti´s en mensen met een handicap. Vanuit de gemeenteraad kan ik mij voor deze Utrechters inzetten.