Gemeenteraad Tessa Sturkenboom

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor Student & Starter, fractievoorzitter, plaatsvervangend voorzitter van de commissie Ruimtelijke ontwikkeling, Grondzaken en Vastgoed en de commissie Veiligheid, Bestuur en Financiën.

Mijn onderwerpen

Circulaire economie, Energie, Jeugd en jeugdzorg, Maatschappelijke ondersteuning, Milieu en emissieloos vervoer, Sekswerk, Sport, Volksgezondheid, Welzijn.

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

zelfstandig ondernemer. Als zelfstandig ondernemer werk ik in 2 verschillende werkvelden, namelijk het werkveld sport, leefstijl en vitaliteit en het werkveld integratie en vluchtelingenwerk. Ik ben personal trainer, bootcamp trainer en leefstijlcoach van beroep en ik werk voor de stichting Buddy to Buddy - een organisatie die nieuwkomers (vluchtelingen) en Utrechtse inwoners met elkaar verbindt waardoor bijzondere vriendschappen ontstaan.

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1992 in Utrecht, in de wijk Voordorp. Ik heb daar tot mijn negende gewoond, ging naar Blauwkapel om te zwemmen, deed boodschappen bij Winkelcentrum de Gaard of in Overvecht. Mijn eerste fietskilometers waren op een roze driewieler op onder meer de Maliebaan.

Toen ik ging studeren ben ik weer in Utrecht komen wonen, in Rivierenwijk, pal aan het Merwedekanaal. Ik heb 7 jaar in een studentenhuis gewoond. In die tijd was ik een fanatiek roeier (10 keer per week trainen) en studeerde ik geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Sinds 2019 woon ik heel fijn in de wijk Lunetten.

Na eerst fractiesecretaris en coördinator van het campagneteam voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 te zijn geweest en vervolgens inhoudelijk woordvoerder/medewerker, ben ik sinds september 2020 raadslid van Student & Starter. Een unieke kans die ik voor geen goud had willen missen. En een kans die toevalligerwijs op mijn pad kwam. In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met lokale politiek en de gemeenteraad omdat ik sportbestuurder was. Vanaf daar is het balletje gerold richting Student & Starter, want ik voelde mij daar gelijk thuis. Waarom? Omdat Student & Starter laagdrempelig is, je er alle mogelijkheden krijgt om écht nieuwe dingen te doen en uit te proberen. Ik heb zo mogen ervaren dat politiek geen ver-van-je-bed-show hoeft te zijn.

Dit gevoel wil ik graag ook aan andere Utrechters meegeven om zo de lokale politiek dichterbij te brengen. Want lokale politiek is cool, het spreekt zo veel meer tot de verbeelding omdat je de stad en haar inwoners zo goed leert kennen. En wat wij als raad van Utrecht kunnen betekenen en beslissen, zie je vaak ook concreet terug in de praktijk. Dat maakt lokale politiek dynamisch, meer dichtbij en tof.

Ik wil mij inzetten voor een gezonder, groener, sportiever én bruisend Utrecht! Heb jij ideeën hiervoor of lijkt het je eens leuk om kennis te maken? Laten we dan vooral eens een kopje koffie/thee drinken, want ik ben benieuwd naar jouw verhaal!