Gemeenteraad Martijn van Dalen

In de gemeenteraad ben ik

raadslid voor de Utrechtse VVD.

Mijn onderwerpen

Circulaire economie, Economische zaken (innovatie), Markten en havens, Milieu en emissieloos vervoer, Ombudszaken, Regionale zaken, Sport

Ik ben niet alleen raadslid maar ook

  • zelfstandig ondernemer (ZZP’er).
    Ik word ingehuurd als verandermanager voor het leiden en begeleiden van veranderingen bij diverse organisaties in de private en (semi)publieke sector. Hierin kan ik de rollen van interim manager, kwartiermaker of consultant vervullen. Op martijnvandalen.nl staat meer informatie. Ik voer geen opdrachten uit voor de gemeente Utrecht of organisaties die grotendeels (financieel) afhankelijk zijn van de gemeente Utrecht (o.a. subsidie, zorgbudget). Een enkele keer zal ik als trainer of spreker optreden. Hiervoor was ik manager van een business unit bij een MKB bedrijf met dienstverlening aan zorginstellingen, management consultant bij een groot advieskantoor en controller bij diverse overheidsorganisaties.
  • treed ik bij de VVD op in diverse interne (onbetaalde) rollen, waaronder trainer bij masterclasses voor VVD-leden.

Meer informatie over mij:

Ik ben geboren in 1978 en woon in Wittevrouwen.

Ik ben geboren in Woerden en opgegroeid in die regio. Daarna ben ik gaan studeren, in Utrecht en Amsterdam. Na mijn studies ben ik in Utrecht blijven wonen, in verschillende wijken en nu in Wittevrouwen. Ik ben nog steeds verliefd op Utrecht en loop graag door wijken, op zoek naar mooie plekjes en gebouwen. Utrecht bruist en dat is mooi om te zien.

Ik zet mij in voor een duurzaam Utrecht, maar dan wel MET vrijheid. Ik geloof erg in technologie en dat die ons gaat helpen om bijvoorbeeld klimaatverandering en milieuvervuiling tegen te gaan. Een goed voorbeeld is de elektrische auto. Dus geen verbod op auto’s, maar een overstap naar nieuwe technologieën. Die komen bij bedrijven vandaan. En inwoners kopen ze. De rol van de gemeente is ervoor zorgen dat daar ruimte voor is. Bijvoorbeeld voor laadpalen en een waterstofstation. Bij de VVD ben ik lid van het netwerk Liberaal Groen.

Verder zet ik mij in voor ondernemers. Met economie en innovatie in mijn portefeuille vind ik ruimte voor ondernemers van groot belang: zij zorgen voor de banen, de gezellige terrasjes en sfeer op de pleinen, zij maken dat Utrecht bruist. Ik zet mij ook in om onnodige regels aan te pakken die de creativiteit van ondernemers in de weg staan. Ik kom op voor alle ondernemers, van zzp’ers tot mkb’ers tot grote bedrijven. Voor start-ups en scale-ups die de banen van de toekomst creëren en voor de Utrechtse winkelier die zorgt voor een levendige binnenstad.

Een stad die schoon, heel en veilig is. Daar zet ik mij ook voor in. Dat begint bij de aanpak van afval op straat. En gaat het inzamelen van afval niet goed, dan kom ik op voor inwoners en ondernemers die daar last van hebben.