Huisstijl Stadsstijl

Banner juniorstijl

Stadsstijl

Het programmabureau Stadspromotie heeft in januari 2010 een nieuwe logo en huisstijl voor de promotie van de stad Utrecht gepresenteerd. De huisstijl van Stadspromotie is de visuele vertaling van het merk Utrecht: stad van kennis en cultuur. Stadspromotie wil de stad neerzetten als bron van authentiek toptalent op gebied van kennis en cultuur. Dit doet Stadspromotie samen met partners in de stad.

Gemeentelijke huisstijl of stadsstijl?

Wanneer gebruik je de gemeentelijke huisstijl en wanneer de stadsstijl voor promotie van de stad? De huisstijlkeuze is geen kwestie van smaak. De stijlen staan voor iets anders en hebben een ander doel.
Met de gemeentelijke huisstijl (informerende stijl, activerende stijl en de project- samenwerkingstijl) willen we de inwoners, bedrijven, politiek en belastingbetalers laten zien dat we als gemeente samen werken met en voor de stad Utrecht. We zijn hierdoor herkenbaar als afzender en terugvindbaar voor vragen, bezwaren of participatieverzoeken. Het gemeentebestuur laat met onze gemeentelijke uitingen aan de inwoners zien, hoe en waarom zij het geld aan welke diensten, producten en projecten heeft besteed. De stadsstijl is bedoeld voor alle activiteiten en evenementen in de stad die het merk van de stad Utrecht ondersteunen.

De volgende vragen zijn hierbij van belang

  • Gaat het om de uitvoering van gemeentelijk beleid, dienst of product?
  • Wat is de aard van het evenement, de publicatie of activiteit?
  • Is het primaire doel promotie van de stad?
  • Sluit het thema aan op authentiek toptalent op het gebied van kennis en cultuur?
  • Genereert het veel media-aandacht die de stad kan promoten?

Handboek Stadspromotie

Wil je meer weten over Stadspromotie? Ga naar de website www.utrechttoolkit.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het huisstijlteam of met de brandmanager Stadspromotie via m.heijnen@utrecht.nl.  

Hulp en contact

Met vragen kun je
dinsdag en donderdag 
terecht bij huisstijl:

Telefoon
14 030

E-mail
huisstijl@utrecht.nl