Initiatievenfonds Interviews met initiatiefnemers

Bewoners die zich inzetten voor en met elkaar en zo bijdragen aan de leefbaarheid van hun buurt of wijk. Dat waarderen wij als gemeente! Dit soort initiatieven ondersteunen wij dan ook met een bijdrage uit het Initiatievenfonds. In interviews lichten wij een aantal initiatieven uit.

Hebt u zelf een goed idee? Kijk voor het indienen van een aanvraag en de voorwaarden op utrecht.nl/initiatievenfonds.

Harm Schoonhoven over het mobiel planetarium van Sonnenborgh

Een reizend sterrenstelsel dat je gewoon in een schoolgebouw kunt opblazen. Het mobiel planetarium van Museum & Sterrenwacht Sonnenborgh reist langs basisscholen in Overvecht om kinderen op spectaculaire wijze kennis te laten maken met het heelal.

Lees het interview met Harm Schoonhoven


Hendra Versteegde van Open Atelier ‘Ontdek je eigen kracht’

deelnemers open atelier

Door tekenen, schilderen of boetseren je eigen kracht ontdekken. In het Open Atelier van Hendra Versteegde op Tuinenpark De Pioniers is iedereen die in de wijk Noordoost woont op maandagmiddag welkom om mee te doen.
Lees het interview met Hendra Versteegde


Annet Baart uit de 2e Atjehstraat over activiteiten in de buurt

Vrouw met kind in de 2e Atjehstraat

De 2e Atjehstraat is misschien wel een van de meest bruisende en sociale straten van de Utrechtse wijk Lombok. Door de vele activiteiten en een levendige groepsapp is de betrokkenheid van de bewoners groot.

Lees het interview met Annet Baart


Hanging baskets en veegacties

man bij lantaarnpaal

Wat een rijtje geraniums kan betekenen voor een straat middenin het centrum van Utrecht? Een heleboel, volgens bewoner Victor Kraaier. "Als de bloemen er niet zouden hangen, zou Achter Sint Pieter een mindere straat zijn." Lees het interview met Victor Kraaier


Oude en nieuwe 'buren' leren elkaar kennen

3 mensen op een draaimolen

Hoe bereik je dat vluchtelingen in een asielzoekerscentrum zich welkom voelen in de wijk waar je woont? Dat er een plek is voor nieuwe 'buren' uit een ander land tussen oude buren die elkaar al jaren kennen? Lees het interview met Hellen Clemens en Rami Ramou


Max Bos, initiatiefnemer Moeras omtoveren tot parkje

portretfoto Max Bos

Een moeras omtoveren tot prachtig parkje? Jawel, in Rijnsweerd bleek het mogelijk. Waar voorheen modder en riet de baas waren, kun je nu heerlijk wandelen.

Lees het interview met Max Bos

Hulp en contact

E-mail

wijken@utrecht.nl

Telefoon

14 030

Of bezoek uw wijkbureau