Uw initiatief Initiatievennetwerk

Hebt u een goed idee? En wilt u weten wat de mogelijkheden zijn of loopt u vast bij het uitvoeren ervan? Soms is een extra zetje nodig om een initiatief verder te helpen. Hiervoor heeft de gemeente het Initiatievennetwerk.

Het Initiatievennetwerk is een gemeentelijk netwerk van medewerkers die zich binnen en buiten de gemeente hard maken voor initiatieven. Het brengt mensen en organisaties met elkaar in contact.

Wat doet het Initiatievennetwerk?

Het Initiatievennetwerk maakt het initiatiefnemers makkelijker

Wat is er nodig om het initiatief verder te helpen? Om dat te bepalen gebruikt het initiatievennetwerk het Kompas voor Initiatief (pdf, 286 kB).

De juiste contactpersoon vinden

Verschillende ambtenaren helpen initiatiefnemers om initiatieven van de grond te krijgen. Komt u niet uit waar u wilt zijn? Neem dan contact op met het Initiatievennetwerk via initiatief@utrecht.nl. Het netwerk zorgt dat u in contact komt met de juiste persoon voor uw initiatief.

Helpen obstakels weg te nemen

Loopt de samenwerking met de gemeente vast? Het Initiatievennetwerk kan onderzoeken hoe dit komt. Ook kan het netwerk kijken naar de mogelijkheden om de obstakels weg te nemen.  De medewerkers van het Initiatievennetwerk weten wat er speelt bij initiatieven. Het Initiatievennetwerk signaleert knelpunten en adviseert en faciliteert initiatieven.

Uw initiatief presenteren

Elke maandagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend om 9.30 uur uur kunt u op het stadskantoor uw initiatief presenteren. U kunt vragen stellen aan een multidisciplinair team van zo'n 10 ambtenaren. Zij denken mee en helpen u verder. Aanmelden kan via initiatief@utrecht.nl.

Contact met het Initiatievennetwerk

Wilt u contact met het Initiatievennetwerk? Dan kunt u een mail sturen naar initiatief@utrecht.nl.

Hulp en contact Initiatief

E-mail

initiatief@utrecht.nl

Telefoon

14 030