Uw initiatief Advies bij uw initiatief

Ondersteuning of een extra zetje nodig bij uw idee? Bij de gemeente en in de stad zijn diverse organisaties actief die u verder kunnen helpen met uw initiatief.

Adviseurs en contactpersonen

Voor de eerste afspraak met een adviseur is het Kompas voor Initiatief (pdf, 288 kB) een handig hulpmiddel. Bijvoorbeeld om op een rij te zetten welke onderwerpen u wilt bespreken, of wat u nodig hebt om uw initiatief verder te brengen. Voor Engelstalige bewoners die initiatief willen nemen in Utrecht is er een Engelstalige versie van het kompas (pdf, 155 kB) beschikbaar.

Workshops en spreekuren

Hebt u ondersteuning van een professional nodig voor uw initiatief? Regelmatig houden de volgende organisaties  workshops en spreekuren die u helpen met het doorontwikkelen van uw initiatief:

Idee voor de gemeente

Hebt u als bewoner een wens of hebt u een idee om uw straat of de openbare ruimt beter in te richten? Maar wilt u niet zelf het initiatief nemen om dat idee uit te laten voeren? Stuur uw idee dan naar de gemeente via het reactieformulier.

Draagvlak krijgen

Voor het slagen van uw initiatief is het belangrijk dat er (aantoonbaar) draagvlak is voor uw idee. Zijn er voldoende bewoners of gebruikers die het met uw idee eens zijn of het willen steunen? U kunt op diverse manieren draagvlak krijgen en aantonen. Hieronder vindt u hulpmiddelen en adviseurs die u kunnen helpen hierbij.

Bewonerspanel

Het bewonerspanel is een groot online panel van inwoners van Utrecht die graag meedenken met de gemeente. Iedereen die in Utrecht woont kan lid worden.

Wijkadviseurs

De wijkadviseurs zijn het eerste aanspreekpunt in de wijk voor initiatieven. Zij adviseren u over de manieren waarop u draagvlak kunt vinden. Zij brengen u in contact met actieve bewoners of bewonersgroepen. Wilt u de wijkadviseur spreken? Neem dan contact op met het wijkbureau.

Ruimtelijk regisseurs

Wanneer u een locatie wilt (her)ontwikkelen kunt u contact opnemen met de ruimtelijk regisseur van het gebied via telefoonnummer 14 030.

Regels en vergunningen

Voor uw initiatief hebt u misschien een vergunning nodig. Daarnaast zijn er ook regels waar u zich aan moet houden.

Meer informatie over regels en vergunningen

Voor ondernemers

Handige links voor ondernemers

Hulp en contact Initiatief

E-mail

initiatief@utrecht.nl

Telefoon

14 030