Uw initiatief Crowdfunding

Bij crowdfunding geven veel mensen een klein bedrag. Al deze kleine bedragen samen leveren een groter bedrag op. Daarmee kunt u dan uw project, evenement of onderneming financieren. Ook stichtingen en ondernemers gebruiken crowdfunding.

Platforms

Crowdfunding gebeurt vaak via een online ontmoetingsplaats. Dat heet een platform. Wilt u ook crowdfunding gebruiken om uw initiatief te financieren? In Utrecht zijn 2 lokale platforms voor crowdfunding: Voor je Stadsie en CrowdAboutNow.

1. Voor je Stadsie

Voor je Stadsie is hét crowdfundingsplatform voor bewonersinitiatieven in Utrecht. Met Voor je Stadsie zamelt u geld, hulp en materiaal in. U vindt hier lokale en landelijke organisaties die uw initiatief willen steunen. Bijvoorbeeld het VSBfonds, Stichting DOEN, het Rabobank Stimuleringsfonds Utrecht en het Initiatievenfonds. Bekijk op Voor je Stadsie hoe u kunt bijdragen aan lopende acties of hoe u zelf een actie opzet.

Video: Utrechtse initiatiefnemers vertellen

Zij vertellen hoe zij via crowdfunding het geld voor hun project bij elkaar kregen.

2. CrowdAboutNow

Bent u ondernemer? CrowdAboutNow helpt u om uw netwerk te vinden en te activeren. Bij CrowdAboutNow kunt u terecht voor:

  • persoonlijk advies over hoe u een crowdfundingsactie het beste kunt organiseren
  • advies over hoe u uw eigen netwerk kunt activeren
  • juridisch advies

Ook kunnen ze u in contact brengen met een bank, een grotere investeerder, of andere ondernemers. Zodat u gebruik kan maken van hun kennis en expertise. CrowdAboutNow werkt landelijk, maar is gestart en gevestigd in Utrecht.

Andere crowdfundingswebsites

Andere crowdfundingsorganisaties die landelijk of wereldwijd werken, zijn:

Hulp en contact Initiatief

E-mail

initiatief@utrecht.nl

Telefoon

14 030