Uw initiatief Initiatievenfonds

Hebt u een idee dat uw straat, buurt, wijk of stad leuker, groener, gezelliger, mooier en socialer maakt? En zijn er meer mensen enthousiast over uw idee? Dan kunt u geld aanvragen uit het initiatievenfonds.

Vraag uw wijkbureau om hulp

Neem contact op via telefoonnummer 14 030.

Liever een e-mail sturen of langskomen bij het wijkbureau? Bekijk de contactinformatie van uw wijkbureau.

De medewerkers en adviseurs van uw wijkbureau vertellen u graag meer over het initiatievenfonds. Zij helpen u verder met uw idee of met het doen van een aanvraag.

Of u doet zelf meteen online een aanvraag.

Aanvragen

Doe uw aanvraag vóór uw activiteit start. U kunt na afloop van een activiteit geen aanvraag meer doen.

Doe een aanvraag

Via de knop hierboven krijgt u ook meer informatie over de voorwaarden en over het aanvraagproces.

Wat is het initiatievenfonds?

Het initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Utrecht. Bijvoorbeeld voor het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis, een nieuwe voetbalkooi of een ontmoetingsplek voor jongeren. We willen met het initiatievenfonds mensen van alle leeftijden aanmoedigen om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de straat de buurt, wijk of stad. Iedereen met een goed idee kan een aanvraag doen, personen en organisaties.

Nee. Wel kunt u een bijdrage vragen voor voorzieningen en materiaal voor het initiatief. Bijvoorbeeld tent, springkussen, stoelen en banken. De bijdrage voor voorzieningen en materiaal moet in evenwicht zijn met de totale kosten van het initiatief.

Soms. Dat hangt af van verschillende factoren.

  • U krijgt een bijdrage als de loonkosten in verhouding zijn met de eigen inzet van de initiatiefnemers en deelnemers. Die eigen inzet kan in tijd of geld zijn.
  • U krijgt als initiatiefnemer geen bijdrage voor uw eigen loonkosten.

Wilt u een fietsenrek, een fietstrommel of een buurtstalling aanvragen? Dat gaat niet via het initiatievenfonds. Kijk voor meer informatie op de pagina Fiets stallen.

Ja, dat is mogelijk in een gebied met betaald parkeren. U kunt dan gebruik maken van de ‘2%-regeling’. Volgens deze regeling mogen we per parkeerrayon (gebied) maximaal 2% van de parkeerplaatsen weghalen. Per initiatief kunnen we maximaal 2 parkeerplaatsen vrijmaken.

Ideeën van kinderen en jongeren

Hebben jij en je vrienden een idee om de buurt leuker te maken? Bel of app met Nick van de gemeente Utrecht op 06 -34 13 69 90. Nick beantwoordt de telefoon tussen 9.00 en 17.00 uur en helpt je verder je idee mogelijk te maken. Je kan ook een video van jullie idee naar Nick sturen of een aanvraag doen met de blauwe knop hierboven. Samen maken we jouw idee mogelijk.

Bekijk de video over het initiatievenfonds voor kinderen en jongeren.

Voorbeelden van ideeën om de buurt leuker te maken:

  • zelfontworpen parcours
  • gekleurd hinkelpad
  • opknappen van een voetbalkooi

Logo gebruiken?

U kunt dit logo downloaden en gebruiken.

Hulp en contact Initiatief

E-mail

initiatief@utrecht.nl

Telefoon

14 030