Internationale zaken Global Goals

icoontjes met global goals: No poverty, zero hunger, good health and well-being, quality education, gender equality, clean water and sanitation, affordable and clean energy, decent work and economic growth, industry, innovation and infrastructure,

Wat zijn Global Goals?

logo 'u'mettekst Utrecht 4 global goals

Utrecht is een 'Global Goals City' (pdf, 686 kB). Dit betekent dat wij ons inzetten voor de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals for Sustainable Development), zoals:

  • geen armoede
  • betaalbare en duurzame energie
  • schoon water en sanitair
  • ongelijkheid verminderen

De VN roept iedereen op om bij te dragen aan het uitvoeren van de Global Goals. Wij doen dat ook, we werken in onze stad aan een gezonde toekomst. Dat doen we samen met bewoners, organisaties en ondernemers via www.Utrecht4GlobalGoals.nl.

De gemeente heeft een Engelstalige publicatie (pdf, 2 MB) uitgebracht over de Utrechtse inzet voor de Global Goals.

Help mee en haal Climate Planet naar Utrecht

het bouwen van een grote wereldbol (Climate planet)

In oktober 2018 komt de Climate Planet naar Utrecht en staat dan een maand lang op het Jaarbeursplein. Climate Planet is een reizend event over het klimaat. De Climate Planet is een “aardbol” met een doorsnede van 24 meter. Binnen in de bol hangt een kleinere aardbol van 4 meter doorsnede. Hierop wordt een film vertoond over het klimaat. Daaromheen staat een tentoonstellingsruimte over de 17 Global Goals. Daar kunnen presentaties worden gegeven en activiteiten worden georganiseerd. Op deze manier geven we de Global Goals meer bekendheid.

Om Climate Planet tot een succes te maken, zoeken wij (Utrechtse) bedrijven, organisaties en kennisinstellingen die het evenement willen ondersteunen, bijvoorbeeld financieel of een activiteit willen organiseren. We verwachten 50.000 bezoekers. 

Wilt u meehelpen? Mail dan europese-internationalezaken@utrecht.nl

Hoe werken we aan Global Goals?

U campagne

Utrecht4GlobalGoals heeft de U campagne ontwikkeld. Utrechters, organisaties of ondernemers die bijdragen aan de Global Goals inspireren anderen om zich ook in te zetten. Dit motiveert anderen ook iets te doen. Woon, werk, onderneem of studeert u in Utrecht en wilt u meewerken aan de Global Goals voor duurzame ontwikkeling? Kijk dan op www.utrecht4globalgoals.nl voor inspiratie en tips om mee te doen.

Utrecht4GlobalGifts

De webshop Utrecht4GlobalGifts biedt ‘Utrechtse producten met een verhaal’ die bijdragen aan een goed doel. Iedereen kan daar (relatie)geschenken bestellen.

Subsidie 'Hier & Daar'

Via de subsidieregeling 'Hier & Daar' kunnen organisaties subsidie aanvragen voor initiatieven die bijdragen aan de realisering van de Global Goals in Utrecht én internationaal.

 

 

Hulp en contact Europese en internationale Zaken