Internationale zaken Global Goals

Wat zijn Global Goals?

Utrecht is een 'Global Goals City' (pdf, 686 kB). Dit betekent dat wij ons inzetten voor de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals for Sustainable Development), zoals:

  • geen armoede
  • betaalbare en duurzame energie
  • schoon water en sanitair
  • ongelijkheid verminderen

De VN roept iedereen op om bij te dragen aan het uitvoeren van de Global Goals. Wij doen dat ook, we werken in onze stad aan een gezonde toekomst. Dat doen we samen met bewoners, organisaties en ondernemers via www.Utrecht4GlobalGoals.nl.

De gemeente heeft een Engelstalige publicatie (pdf, 2 MB) uitgebracht over de Utrechtse inzet voor de Global Goals.

Raad zet zich in voor Global Goals

De gemeenteraad van Utrecht zet zich actief in voor de Global Goals. Daarom hebben zij onderstaand manifest (standpunt) ondertekend en overhandigd aan burgemeester Jan van Zanen.

Manifest

Wij, raadsleden van de gemeente Utrecht, zetten ons in voor een duurzame toekomst voor de stad Utrecht. Zo dragen we bij aan de stad voor toekomstige generaties. Door de Verenigde Naties zijn de Global Goals opgesteld, universele doelen waarmee iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Ieder op onze eigen manier en samen met de stad werken wij, net als veel anderen, aan de Global Goals. Wij zetten ons in om de impact van Global Goals initiatieven te versterken. Wij vergroten het bewustzijn in de gemeentelijke organisatie en de stad. Wij stimuleren inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven om actie te ondernemen. In onderstaande infographic ziet u welk raadslid zich voor welk doel inzet.

Bekijk het manifest als infographic (pdf, 376 kB)

Raadsleden ondertekenen en overhandigen het manifest


Hoe werken we aan Global Goals?

U campagne

Utrecht4GlobalGoals heeft de U campagne ontwikkeld. Utrechters, organisaties of ondernemers die bijdragen aan de Global Goals inspireren anderen om zich ook in te zetten. Dit motiveert anderen ook iets te doen. Woon, werk, onderneem of studeert u in Utrecht en wilt u meewerken aan de Global Goals voor duurzame ontwikkeling? Kijk dan op www.utrecht4globalgoals.nl voor inspiratie en tips om mee te doen.

Utrecht4GlobalGifts

De webshop Utrecht4GlobalGifts biedt ‘Utrechtse producten met een verhaal’ die bijdragen aan een goed doel. Iedereen kan daar (relatie)geschenken bestellen.

Subsidie 'Hier & Daar'

Via de subsidieregeling 'Hier & Daar' kunnen organisaties subsidie aanvragen voor initiatieven die bijdragen aan het uitvoeren van de Global Goals in Utrecht en internationaal.

Hulp en contact Europese en internationale Zaken

Uw mening