Internationale zaken Global Goals

icoontjes met global goals: No poverty, zero hunger, good health and well-being, quality education, gender equality, clean water and sanitation, affordable and clean energy, decent work and economic growth, industry, innovation and infrastructure,

Wat zijn Global Goals?

logo 'u'mettekst Utrecht 4 global goals

Utrecht is een 'Global Goals City' (pdf, 686 kB). Dit betekent dat wij ons inzetten voor de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals for Sustainable Development), zoals:

  • geen armoede
  • betaalbare en duurzame energie
  • schoon water en sanitair
  • ongelijkheid verminderen

De VN roept iedereen op om bij te dragen aan het uitvoeren van de Global Goals. Wij doen dat ook, we werken in onze stad aan een gezonde toekomst. Dat doen we samen met bewoners, organisaties en ondernemers via www.Utrecht4GlobalGoals.nl.

De gemeente heeft een Engelstalige publicatie (pdf, 2 MB) uitgebracht over de Utrechtse inzet voor de Global Goals.

Utrecht krijgt waardering voor bijdrage aan Global Goals

Utrecht krijgt waardering voor onze bijdrage aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Dit bleek tijdens bijeenkomst bij de uitreiking van de Guangzhou International Award for Urban Innovation. Dit is een internationale prijs voor stedelijke innovatie. Wereldwijd hebben 273 steden voorbeelden ingediend van hun lokale aanpak. Utrecht eindigde op de 7e plaats.

Lees meer over de bijeenkomst in Guangzhou

Hoe werken we aan Global Goals?

U campagne

Utrecht4GlobalGoals heeft de U campagne ontwikkeld. Utrechters, organisaties of ondernemers die bijdragen aan de Global Goals inspireren anderen om zich ook in te zetten. Dit motiveert anderen ook iets te doen. Woon, werk, onderneem of studeert u in Utrecht en wilt u meewerken aan de Global Goals voor duurzame ontwikkeling? Kijk dan op www.utrecht4globalgoals.nl voor inspiratie en tips om mee te doen.

Utrecht4GlobalGifts

De webshop Utrecht4GlobalGifts biedt ‘Utrechtse producten met een verhaal’ die bijdragen aan een goed doel. Iedereen kan daar (relatie)geschenken bestellen.

Subsidie 'Hier & Daar'

Via de subsidieregeling 'Hier & Daar' kunnen organisaties subsidie aanvragen voor initiatieven die bijdragen aan de realisering van de Global Goals in Utrecht én internationaal.

Hulp en contact Europese en internationale Zaken