Internationale zaken Global Goals

icoontjes met global goals: No poverty, zero hunger, good health and well-being, quality education, gender equality, clean water and sanitation, affordable and clean energy, decent work and economic growth, industry, innovation and infrastructure,

Wat zijn Global Goals?

logo 'u'mettekst Utrecht 4 global goals

Utrecht is een 'Global Goals City' (pdf, 686 kB). Dit betekent dat wij ons inzetten voor de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals for Sustainable Development), zoals:

  • geen armoede
  • betaalbare en duurzame energie
  • schoon water en sanitair
  • ongelijkheid verminderen

De VN roept iedereen op om bij te dragen aan het uitvoeren van de Global Goals. Wij doen dat ook, we werken in onze stad aan een gezonde toekomst. Dat doen we samen met bewoners, organisaties en ondernemers via www.Utrecht4GlobalGoals.nl.

De gemeente heeft een Engelstalige publicatie (pdf, 2 MB) uitgebracht over de Utrechtse inzet voor de Global Goals.

Climate Planet in Utrecht

wereldbol in grote ruimte met mensen

In oktober 2018 komt de Climate Planet naar Utrecht en staat een maand lang op het Jaarbeursplein. Utrecht is trots om als eerste Nederlandse stad deze unieke ervaring te mogen tentoonstellen. Climate Planet is een reizend event over het klimaat.

De Climate Planet is een 'aardbol' met een doorsnede van 24 meter. Binnen in de bol hangt een kleinere aardbol van 4 meter doorsnede. Hierop wordt een film vertoond over het klimaat met lifestream van 4 NASA satellieten. Daaromheen staat een tentoonstellingsruimte over de 17 Global Goals. Daar zijn exposities van bedrijven en organisaties die werken aan duurzame ontwikkeling. Op deze manier geven we de Global Goals meer bekendheid en zetten we Utrecht internationaal op de kaart.

Bestel kaarten via de site van Climate Planet.

Hoe werken we aan Global Goals?

U campagne

Utrecht4GlobalGoals heeft de U campagne ontwikkeld. Utrechters, organisaties of ondernemers die bijdragen aan de Global Goals inspireren anderen om zich ook in te zetten. Dit motiveert anderen ook iets te doen. Woon, werk, onderneem of studeert u in Utrecht en wilt u meewerken aan de Global Goals voor duurzame ontwikkeling? Kijk dan op www.utrecht4globalgoals.nl voor inspiratie en tips om mee te doen.

Utrecht4GlobalGifts

De webshop Utrecht4GlobalGifts biedt ‘Utrechtse producten met een verhaal’ die bijdragen aan een goed doel. Iedereen kan daar (relatie)geschenken bestellen.

Subsidie 'Hier & Daar'

Via de subsidieregeling 'Hier & Daar' kunnen organisaties subsidie aanvragen voor initiatieven die bijdragen aan de realisering van de Global Goals in Utrecht én internationaal.

 

 

Hulp en contact Europese en internationale Zaken