Internationale zaken Global Goals

icoontjes met global goals: No poverty, zero hunger, good health and well-being, quality education, gender equality, clean water and sanitation, affordable and clean energy, decent work and economic growth, industry, innovation and infrastructure,

Wat zijn Global Goals?

Utrecht is een 'Global Goals City' (pdf, 686 kB). Dit betekent dat wij ons inzetten voor de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (Global Goals for Sustainable Development), zoals:

 • geen armoede
 • betaalbare en duurzame energie
 • schoon water en sanitair
 • ongelijkheid verminderen

De VN roept iedereen op om bij te dragen aan het uitvoeren van de Global Goals. Wij doen dat ook, we werken in onze stad aan een gezonde toekomst. Dat doen we samen met bewoners, organisaties en ondernemers via www.Utrecht4GlobalGoals.nl.

Help mee en haal Climate Planet naar Utrecht

In 2018 willen wij de Climate Planet naar Utrecht halen. Op deze manier willen we de Global Goals meer bekendheid geven, ontmoeten, ideeën uitwisselen, op te doen of te overtuigen. Climate Planet is een reizende tentoonstelling over het klimaat. De tentoonstellingsplek is een “aardbol” met een doorsnede van 24 meter en een hoogte van 20 meter. Binnen in de bol hangt een kleinere aardbol van 4 meter doorsnede. Op de aardbol wordt een film vertoond over het klimaat. Binnen de tentoonstellingsruimte kunnen presentaties worden gegeven en activiteiten worden georganiseerd.

Om Climate Planet naar Utrecht te halen, zoeken wij (Utrechtse) bedrijven, organisaties en kennisinstellingen die het evenement willen ondersteunen, bijvoorbeeld financieel.

Wilt u meehelpen? Mail dan europese-internationalezaken@utrecht.nl

Een bijdrage betekent in oktober 2018 toegang tot het evenement (kaarten) en eerste keus voor gebruik van de bol, de stands en units.

De bol

In de aardbol vinden de grote presentaties plaats.

Wat kan nog meer?

 • huren voor presentaties, lezingen
 • huren voor diners, ontbijten, lunches, en borrels voor grote groepen
 • gebruiken van verschillende opstellingen. De bol kan binnen 1,5 uur worden verbouwd naar een andere opstelling: receptie-opstelling (250 mensen) tot arena-opstelling (300 mensen)
 • film tonen van ruim 30 minuten. Ook kan een huurder een eigen programma samenstellen.
Kosten voor het gebruik van de bol
DagdelenKosten
09.00 - 12.00 uur€ 7.000
13.30 - 16.30 uur€ 9.000
18.00 - 21.00 uur€ 11.000

Hospitality Units

Op het evenemententerrein staan containers in 3 formaten. Deze kunnen worden gebruikt voor:

 • ontvangen van gasten (klanten)
 • reclame maken voor  producten
 • kleinere lezingen en presentaties

Er zijn 15 standaardunits, die kunnen worden opgedeeld in kleinere formaten.

Kosten units per dag
UnitKosten
Groot€ 9.000
Middel€ 6.500
Klein € 4.000

Hoe werken we aan Global Goals?

U campagne

Utrecht4GlobalGoals heeft de U campagne ontwikkeld. Utrechters, organisaties of ondernemers die bijdragen aan de Global Goals inspireren anderen om zich ook in te zetten. Dit motiveert anderen ook iets te doen. Woon, werk, onderneem of studeert u in Utrecht en wilt u meewerken aan de Global Goals voor duurzame ontwikkeling? Kijk dan op www.utrecht4globalgoals.nl voor inspiratie en tips om mee te doen.

Utrecht4GlobalGifts

De webshop Utrecht4GlobalGifts biedt ‘Utrechtse producten met een verhaal’ die bijdragen aan een goed doel. Iedereen kan daar (relatie)geschenken bestellen.

Subsidie 'Hier & Daar'

Via de subsidieregeling 'Hier & Daar' kunnen organisaties subsidie aanvragen voor initiatieven die bijdragen aan de realisering van de Global Goals in Utrecht én internationaal.

Hulp en contact Europese en internationale Zaken