Bestuur en organisatie Projectmanagement

Het Projectmanagementbureau (PMB) verzorgt project -, en programmamanagement. Daarnaast leveren we organisatieadvies, interim-management, planningsadvies, allround- en projectondersteuning en leanmanagement.

Sinds 1996 realiseren wij projecten in de stad op het gebied van ruimtelijke ordening, maatschappelijke ontwikkeling, veiligheid en evenementen. In projectmanagement is multidisciplinaire, flexibele en tijdelijk inzetbare menskracht belangrijk. Die mensen vind je bij ons.

Voor heel Utrecht

Het PMB werkt voornamelijk in opdracht van de gemeentelijke organisatieonderdelen. We zijn geworteld in de gemeente en betrokken bij de samenleving. Onze medewerkers kennen de gemeentelijke organisatie, maar ook het netwerk om de gemeente heen. Zij delen een voorliefde voor resultaten, projecten en voor Utrecht.

Werken bij PMB

Wie zijn wij?

Projectmanagement vormt ons kloppend hart. Alle medewerkers dragen er aan bij en bepalen de kwaliteit. Wij zijn dus zuinig op onze medewerkers. Zij moeten goed werk afleveren, maar ook plezier en uitdaging ondervinden. Werken bij het PMB stelt behoorlijk hoge eisen aan de professionals. Onze instelling is dat wij willen blijven leren. Van elkaar en van anderen, door kritisch naar ons zelf te blijven kijken. Maar ook door een goed opleidingsprogramma gericht op het vak projectmanagement en de daarbij benodigde kennis en vaardigheden.
Kernwaarden: vertrouwen en veiligheid, samenwerken en klaarstaan, leren en verbeteren, geen loze woorden. 

Wie werken er bij PMB?

Binnen het PMB werken ongeveer 140 verschillende professionals met elk hun eigen takenpakket. Zo leiden de projectmanagers projecten en geven daarbij projectmatig vorm aan complexe opgaven met zorg voor draagvlak en relatiebeheer.

  • Projectmanagers geven leiding aan gemeentelijke projecten, geven projectmatig vorm aan complexe processen met zorg voor draagvlak en relatiebeheer, gaan adequaat om met tegengestelde belangen in een politiek getinte omgeving. Bekijk het functieprofiel.
  • Projectassistenten- en secretarissen werken ter ondersteuning van de projectmanagers, zij voeren de administratie en het beheer van meerdere projecten en zorgen daarmee voor een efficiënte inzet van de projectmanagers. De projectassistenten zijn tevens sparringpartner van de projectmanagers. Bekijk het functieprofiel.
  • Planningsadviseurs werken samen met de projectmanager aan het structureren, plannen en monitoren van projecten en processen. Zij adviseren over procedures, de strategische stappen en de risico's van het project. Bekijk het functieprofiel.
  • Interim-managers vervullen tijdelijke functies in het management van de gemeente Utrecht. Bijna altijd in combinatie met een organisatieveranderingsopgave. 
  • Leanadviseurs ondersteunen bij het klantgerichter en efficiënter maken van de gemeente Utrecht. Dat doen ze onder meer door het trainen van continu verbeteren, het begeleiden van processen en het implementeren van verbeteringen.
  • Organisatieadviseurs/procesbegeleiders adviseren in organisatorische vraagstukken en begeleiden teams en MT’s in veranderingen. 
  • Allround ondersteuners- en assistenten vervullen tijdelijke werkzaamheden binnen de gehele gemeente. Ze zijn snel op allerlei plekken en op allerlei functies inzetbaar. Ze versterken een team, programma en organisatie.
  •  Projectsecretariaat geeft ondersteuning aan verschillende projecten en aan het bureau in zijn algemeenheid. 

Een baan bij het PMB

Kijk of er vacatures open staan bij het PMB.


"Communicatie is een van mijn speerpunten" (Annelies - projectmanager sinds 1997)

Mijn interesse is breed. Ik vul mijn portefeuille het liefst met inhoudelijk verschillende projecten. Ik doe graag zelfstandige klussen, maar waardeer feedback en terugkoppeling. Het is goed je ideeën aan iemand voor te kunnen leggen. Daarom werk ik vaak samen in een duo aan een complexe opdracht. Communicatie over projecten is tot nu toe een van mijn speerpunten geweest. Ik voel de sfeer goed aan en durf personen daar op aan te spreken. 

"Gevoel voor onderlinge verhoudingen" (Erik - projectmanager sinds 2003)

'Wat heeft prioriteit?' 'Past dit binnen het beschikbare budget?' 'Ligt dit project gevoelig?' 'Wie betrekken we erbij?'. Vragen waarop ik binnen elk project een helder antwoord vind. Het functioneren in verschillende projecten bevalt me goed. In mijn baan bij het PMB combineer ik dat met projectmanagement. En Utrecht is mijn woonplaats. Ik werk dus ook nog aan de stad waarin ik woon!

Hulp en contact Projectmanagementbureau

Telefoonnummer

030 - 286 49 44

E-mail

pmbureau@utrecht.nl

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht