Inwonersenquête

Wat vindt u van uw buurt en de stad? Is het verkeer in uw buurt veilig? Bent u tevreden over de voorzieningen in de stad? De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Utrecht vinden en hoe het met hen gaat.

Invullen vragenlijst

Hebt u een uitnodigingsbrief gekregen? Vul dan hieronder de vragenlijst in. Dit kan tot en met 19 november.

Vul de vragenlijst in

Waarom dit onderzoek?

Wij gebruiken de Inwonersenquête om ons beleid te beoordelen. Met de resultaten kunnen we bijvoorbeeld iets zeggen over de verkeersveiligheid in uw buurt en de tevredenheid over groen. Ook maken we met de resultaten nieuwe plannen.

Waar en wanneer kan ik de resultaten lezen?

In het voorjaar van 2024 maken we de resultaten bekend. U kunt de resultaten vinden op utrecht.nl/onderzoek, Utrecht Monitor en op Utrecht in Cijfers. Wilt u de nieuwsbrief met resultaten ontvangen? Geef dit dan aan in de enquête. U krijgt die dan toegestuurd naar het door u opgegeven e-mailadres.

Vult u de vragenlijst niet in, maar bent u wel benieuwd naar de resultaten? Laat het ons weten en geef uw e-mailadres door via vragenlijst@utrecht.nl.

Vragen over de Inwonersenquête

Hebt u vragen over de Inwonersenquête? Of hebt u geen vragenlijst ontvangen en wilt u wel graag uw mening geven? Neem dan contact op met onze helpdesk:

  • telefonisch: 0800 – 0191 (gratis), bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • via e-mail: vragenlijst@utrecht.nl

Zij helpen u graag verder.

Waarom vraagt de gemeente juist aan mij om mee te doen?

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat Utrechters vinden, hebben we een willekeurige groep bewoners uit de Basisregistratie Personen (BRP) gekozen (een steekproef getrokken). Het is dan ook de bedoeling dat u de vragenlijst zelf invult en dit niet laat doen door uw partner of een huisgenoot.

Over de Inwonersenquête

Ongeveer 28.000 Utrechters van 18 jaar en ouder ontvangen een uitnodiging via de post voor dit onderzoek. In de Inwonersenquête staan vragen over uw buurt en de stad Utrecht. Zo denkt u mee over hoe we Utrecht kunnen verbeteren. We voeren dit onderzoek elke 2 jaar uit.

Bekijk de resultaten van de vorige Inwonersenquêtes

Privacy

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Onderzoek & Advies van de gemeente Utrecht. We behandelen en verwerken gegevens strikt vertrouwelijk. Hiervoor werken we met het bureau I&O Research. Dit onderzoeksbureau is ervaren in een veilige verwerking van ingevulde vragenlijsten. De resultaten analyseert afdeling Onderzoek & Advies van de gemeente Utrecht. Gegevens van respondenten delen we niet met andere organisaties. Als het onderzoek af is, vernietigen we de persoonsgegevens. De resultaten van een statistisch onderzoek voegen we samen. Wij laten bijvoorbeeld alleen de totalen, gemiddelden of percentages zien. Aan onderzoeksresultaten kunt u nooit zien wie de gegevens heeft ingevuld.

Lees meer over hoe we omgaan met privacy  

Hulp en contact Inwonersenquête

E-mail

vragenlijst@utrecht.nl

Telefoon

0800 - 0191 (gratis)