Onderzoek en cijfers Uitnodiging gekregen? Vul de vragenlijst in

Wat vindt u van uw buurt en de stad? Is het verkeer in uw buurt veilig? Bent u tevreden over de voorzieningen in de stad? De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Utrecht vinden en hoe het met hen gaat. Hebt u een uitnodigingsbrief gekregen? Klik hieronder om de vragenlijst in te vullen.

Wat is het doel van het onderzoek?

Wij gebruiken de Inwonersenquête om ons beleid te beoordelen. Met de resultaten kunnen we bijvoorbeeld uitspraken doen over de verkeersveiligheid in uw buurt en de tevredenheid over groen. Ook maken we met de resultaten nieuwe plannen. Als bijvoorbeeld blijkt dat Utrechters hun wijk onveilig vinden, dan gebruikt de gemeente deze informatie voor een nieuw veiligheidsplan voor die wijk.

Waar en wanneer kan ik de resultaten lezen?

In het voorjaar van 2020 worden de resultaten bekend gemaakt. U kunt de resultaten vinden op www.utrecht.nl/onderzoek en op www.utrecht-monitor.nl. Als u in de enquête aangeeft dat u de eenmalige nieuwsbrief met resultaten wilt ontvangen, dan krijgt u die toegestuurd naar het door u opgegeven e-mailadres.

Vult u de enquête niet in, maar bent u wel geïnteresseerd in de resultaten? Laat het ons weten en geef uw e-mailadres door aan de helpdesk: vragenlijst@utrecht.nl.

Hebt u vragen?

Kijk dan bij veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact op met onze helpdesk:

  • telefonisch: 0800 – 0191 (gratis), bereikbaar maandag t/m vrijdag van 9.00 – 21.30 uur en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.
  • e-mailen kan ook. Stuur een bericht met uw vraag of opmerking naar vragenlijst@utrecht.nl.

Hebt u geen vragenlijst ontvangen? En wilt u wel graag uw mening geven? Bel of mail dan naar de helpdesk, zij helpen u graag verder.

Over het onderzoek

Bijna 28.000 Utrechters van 16 jaar en ouder ontvangen een uitnodiging voor dit onderzoek. Op deze manier willen we verschillende groepen uit de samenleving uitnodigen om mee te doen aan dit onderzoek. We versturen deze uitnodigingen in het najaar. In de Inwonersenquête staan vragen over uw buurt en de stad Utrecht. Zo denkt u mee over hoe we Utrecht kunnen verbeteren. De afdeling Onderzoek van de gemeente Utrecht voert dit onderzoek uit. Dit is in opdracht van en samen met het bestuur en de gemeentelijke diensten.

Bekijk de resultaten van de vorige Inwonersenquêtes

Privacy

We vinden uw privacy belangrijk. De resultaten zijn nooit terug te leiden tot een persoon. We houden ons aan de regels voor onderzoek en privacy.

Hulp en contact Inwonersenquête

E-mail

vragenlijst@utrecht.nl

Telefoon

0800 - 0191 (gratis)

Uw mening