Verkiezingen Stemmen voor doven en slechthorenden

In Utrecht is een stembureau speciaal ingericht voor kiezers met een auditieve beperking. Bijvoorbeeld voor doven en slechthorenden.

Waar en wanneer

Op 17 maart is het stembureau bij het College voor de Rechten van de Mens een gebarentalig stembureau. Een aantal leden van het stembureau spreken gebarentaal. En er is een gebarentolk aanwezig. Het stembureau is open van 7.30 tot 21.00 uur. Bij dit stembureau kunnen ook mensen zonder auditieve beperking stemmen.

Op 15, 16 en 17 maart is er een gebarentolk aanwezig op het stembureau op het stadskantoor, Stadsplateau 1. Het stembureau is open van 7.30 tot 21.00 uur. Bij dit stembureau kunnen ook blinden en slechtzienden stemmen met een stemmal.

Woont u in een andere gemeente?

Woont u niet in Utrecht maar wilt u hier wel komen stemmen bij het gebarentalig stembureau? Vraag dan een kiezerspas aan. Dit doet u bij uw eigen gemeente.

Uitleg over verkiezingen in gebarentaal

De Rijksoverheid heeft een video gemaakt waarin zij informatie geven over verkiezingen in Nederlandse Gebarentaal.

Hulp en contact Verkiezingen

verkiezingen@utrecht.nl