Verkiezingen Uitslagen gemeenteraadsverkiezing en referendum 2018

Op 21 maart kon u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en een raadgevend referendum.

Bekijk de opkomst en uitslagen op de interactieve afbeelding

klik om naar het interactieve dashboard met uitslagen te gaan

Verslag centraal stembureau

Tijdens de openbare zitting op 23 maart heeft het centraal stembureau de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing (pdf, 299 kB) bekendgemaakt. Het hoofd stembureau heeft de uitkomst van het referendum van de Kieskring (pdf, 84 kB) bekendgemaakt. De definitieve uitslag van het referendum wordt door de Kiesraad bekendgemaakt.

Tellingsbestanden

In de tellingsbestanden staan de gegevens uit de processen-verbaal van alle stembureaus in de gemeente Utrecht. Zo kunt u per stembureau zien hoe vaak er op elke kandidaat gestemd is. U kunt deze bestanden ook gebruiken om een eigen analyse te maken.

Kandidaten

Wie deden er mee aan de verkiezingen? U kunt de kandidaat-raadsleden bekijken via utrecht.allekandidaten.nl. De kandidaten staan ook genoemd in het verslag van de zitting van het centraal stembureau (pdf, 334 kB) van 9 februari.

Uitslagen eerdere verkiezingen in Utrecht

Benieuwd hoe Utrechters stemden bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen? Bekijk de rapporten met de uitslagen

Hulp en contact Verkiezingen

verkiezingen@utrecht.nl