Verkiezingen Uitslagen provinciale staten- en waterschapsverkiezingen

Op 20 maart 2019 waren de provinciale statenverkiezing en de waterschapsverkiezingen. De definitieve uitslagen zijn bekend.

Uitslagen gemeente Utrecht

U kunt bekijken hoe mensen in de gemeente Utrecht gestemd hebben voor de provinciale statenverkiezing en waterschapsverkiezingen. Dit kan dus anders zijn dan de uitslagen voor de hele provincie of het hele waterschap.

Uitslag provinciale statenverkiezing
Uitslag waterschapsverkiezing Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
Uitslag waterschapsverkiezing Amstel, Gooi en Vecht

Tellingsbestanden

In de tellingsbestanden staan de gegevens uit de processen-verbaal van alle stembureaus in de gemeente Utrecht. Zo kunt u per stembureau zien hoe vaak er op elke kandidaat gestemd is. U kunt deze bestanden ook gebruiken om een eigen analyse te maken.

Uitslag provincie Utrecht

Op 25 maart hield het centraal stembureau van de provincie Utrecht een openbare zitting. Zij maakten de definitieve uitslag van de provinciale statenverkiezing in de hele provincie bekend. Bekijk het verslag van de zitting van het centraal stembureau (pdf, 394 kB). In het verslag vindt u onder andere het aantal stemmen per kandidaat (voorkeursstemmen). Ook kunt u bekijken hoeveel zetels elke partij krijgt in de Provinciale Staten Utrecht.

Uitslagen waterschappen

De waterschappen maken zelf de definitieve uitslagen van de verkiezingen bekend.

Bekijk de uitslag van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
Bekijk de uitslag van Amstel, Gooi en Vecht

Kandidaten

Wilt u weten wie er meededen aan de verkiezingen? Alle kandidaten voor de provinciale statenverkiezing staan in het verslag van de zitting van het centraal stembureau (pdf, 355 kB) van 8 februari.

Uitslagen eerdere verkiezingen in Utrecht

Benieuwd hoe Utrechters stemden bij de vorige verkiezingen? Bekijk de rapporten met uitslagen van de vorige verkiezingen

Hulp en contact Verkiezingen

030 - 286 2002