Werken bij de gemeenteDe gemeente als werkgever

De gemeente Utrecht werkt het beste als haar medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn. En dat ook blijven. Daarom maken wij het onze medewerkers graag naar de zin. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Ontdek wat de gemeente Utrecht u te bieden heeft.

Werk en ontwikkeling

Bij de gemeente Utrecht is geen dag hetzelfde. Samen met collega’s werkt u aan verschillende projecten die bijdragen aan de stad. Denkt u dat een klus aan de moeilijke kant is? Mooi zo! Want aan saai en eentonig werk doen we niet. Wij houden van informeel overleg met een kop koffie. Daar biedt het Stadskantoor dan ook alle ruimte voor. Overal vindt u fijne banken en afgeschermde hoekjes waar u even met elkaar in gesprek kunt.

We dagen u graag uit om uzelf te ontwikkelen en te groeien. Hoe kunt u anders uw talenten optimaal inzetten? En hebt u hier af en toe hulp bij nodig? Dan helpt uw leidinggevende u weer op weg. Samen maken jullie een ontwikkelplan, zodat u weet waar u naartoe werkt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Wij vinden dat bij een goede baan ook goede arbeidsvoorwaarden horen. Naast uw salaris krijgt u een budget waarvan u zelf kunt bepalen waarvoor u het geld gebruikt: het Individueel Keuze Budget (IKB). U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om extra verlofuren te kopen, een opleiding te volgen of om voordelig een elektrische fiets te kopen.

Komt u met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk? Dan krijgt u een deel van deze kosten vergoed. Voor uw eigen bijdrage mag u gebruikmaken van uw individuele budget.

Nog iets wat we erg belangrijk vinden: dat u voldoende balans hebt tussen werk en privé. Dus werk gerust eens thuis of maak gebruik van de flexibele werktijden. Of ga er een tijdje tussenuit met behulp van onze regelingen van bijzonder verlof of ouderschapsverlof. Zo komt u toe aan wat er op dat moment belangrijk voor u is. 

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast geworden?

Kijk direct of er een passende baan voor u is in het vacatureoverzicht.

Hulp en contact

Telefoon: 14 030

E-mail: