Werken bij de gemeenteStageplaatsen

Ben jij leergierig? Wil je ervaring opdoen bij de gemeente Utrecht? Kom dan bij ons stage lopen. De gemeente Utrecht biedt verschillende stageplaatsen aan. Ook kun je een praktijkopdracht doen bij de gemeente.

Stageplaatsen bij gemeente Utrecht

Wil jij stage lopen bij de gemeente Utrecht? Of zoek je een praktijkopdracht? Dan zijn er 3 mogelijkheden:

  • vind een passende stage bij de stagevacatures
  • vraag een stageplaats aan
  • vraag je stagecoördinator naar stageplaatsen

Vraag een stageplaats aan

Zoek je een stage die we nu niet aanbieden? Dan kun je een stage aanvragen:

  • vul het formulier Aanvraag stage in
  • wij nemen je gegevens op in de stagebank
  • we controleren de stagebank regelmatig op geschikte kandidaten

Vraag je stagecoördinator

Voor sommige stages heeft de gemeente Utrecht afspraken met scholen. Deze stages staan niet op onze website. Je stagecoördinator weet welke stages en praktijkopdrachten er zijn bij de gemeente. Vraag je coördinator naar de mogelijkheden. De coördinator kan je ook helpen om een brief te maken. Of om het kennismakingsgesprek voor de stage voor te bereiden.

Integriteitsverklaring ondertekenen

Je hebt een speciale functie wanneer je bij de gemeente werkt of stage loopt. Je werkt als ambtenaar voor de overheid. De overheid moet betrouwbaar en onafhankelijk zijn. Duurt je stage langer dan 1 maand? Dan vragen wij je om een integriteitverklaring te ondertekenen. Dit is een eed of belofte in een modern jasje. Hierin leggen we uit wat de gemeente Utrecht met integriteit bedoelt. Ook lees je in de verklaring wat wij verwachten van jou als medewerker.

Stagevergoeding en reiskosten

De gemeente Utrecht heeft de hoogte van de stagevergoeding vastgelegd in de gemeentelijke regeling. De vergoeding hangt af van je opleidingsniveau. Adviseert de onderwijsinstelling een ander bedrag te betalen? Dan kunnen wij een uitzondering maken op onze regeling. Het bedrag dat je dan krijgt is nooit hoger dan het bedrag uit onze regeling. Heb je geen geldige OV-kaart? Dan betalen wij je reiskosten.

 

 

Hulp en contact

Telefoon: 14 030

E-mail: