Werken bij de gemeenteStageplaatsen

Bent u leergierig? Wilt u ervaring opdoen bij de gemeente Utrecht? Kom dan bij ons stage lopen. De gemeente Utrecht biedt verschillende stageplaatsen aan. Ook kunt u een praktijkopdracht doen bij de gemeente.

Stageplaatsen bij gemeente Utrecht

Wilt u stage lopen bij de gemeente Utrecht? Of zoekt u een praktijkopdracht? Dan zijn er 3 mogelijkheden:

  • vind een passende stage bij de stagevacatures
  • vraag een stageplaats aan
  • vraag uw stagecoördinator naar stageplaatsen

Vraag een stageplaats aan

Zoekt u een stage die we nu niet aanbieden? Dan kunt u een stage aanvragen:

  • vul het formulier Aanvraag stage in
  • wij nemen uw gegevens op in de stagebank
  • we controleren de stagebank regelmatig op geschikte kandidaten

Vraag uw stagecoördinator

Voor sommige stages heeft de gemeente Utrecht afspraken met scholen. Deze stages staan niet op onze website. Uw stagecoördinator weet welke stages en praktijkopdrachten er zijn bij de gemeente. Vraag uw coördinator naar de mogelijkheden. De coördinator kan u ook helpen om een brief te maken. Of om het kennismakingsgesprek voor de stage voor te bereiden.

Integriteitsverklaring ondertekenen

U hebt een speciale functie wanneer u bij de gemeente werkt of stage loopt. U werkt als ambtenaar voor de overheid. De overheid moet betrouwbaar en onafhankelijk zijn. Duurt uw stage langer dan 1 maand? Dan vragen wij u om een integriteitsverklaring te ondertekenen. Dit is een eed of belofte in een modern jasje. Hierin leggen we uit wat de gemeente Utrecht met integriteit bedoelt. Ook leest u in de verklaring wat wij verwachten van u als medewerker.

Stagevergoeding en reiskosten

De gemeente Utrecht heeft de hoogte van de stagevergoeding vastgelegd in de gemeentelijke regeling. De vergoeding hangt af van uw opleidingsniveau. Adviseert de onderwijsinstelling een ander bedrag te betalen? Dan kunnen wij een uitzondering maken op onze regeling. Het bedrag dat u dan krijgt is nooit hoger dan het bedrag uit onze regeling. Hebt u geen geldige OV-kaart? Dan betalen wij uw reiskosten.