Coronabouwblokken

De blokken op deze pagina worden gebruikt als 'referentie'. Dat betekent dat deze teksten automatisch zo staan op aangewezen plekken op utrecht.nl. In het online loket is het werken met referenties niet mogelijk.

Onze dienstverlening

Door enorme drukte en onderbezetting hebben we langere wachttijden dan u van ons gewend bent. Wij proberen dagelijks extra ruimte te maken voor afspraken. Houd de website daarom goed in de gaten.

Heeft het spoed en komt u hierdoor in de problemen? Bel ons dan via 14 030.

Afspraken die u al gepland heeft, gaan natuurlijk gewoon door.

AFVAL

BEGRAAFPLAATSEN

BETALING AAN DE GEMEENTE

Langere betaaltermijn door corona eindigt

Het college van burgemeester en wethouders heeft in juni 2021 besloten om de standaard betaaltermijn terug te brengen naar 30 dagen. Voor facturen vanaf 1 januari 2022 geldt een betaaltermijn van 30 dagen. Er zijn wel uitzonderingen. De juiste betaaltermijn staat op de factuur vermeld.

Komt u hierdoor in de problemen? Of hebt u hier vragen over? Neem dan contact met ons op via 030 - 286 10 10 of debiteuren@utrecht.nl.

BOUWEN, WONEN, ONDERNEMEN

BUURTHUIZEN

COLLEGE B EN W

EVENEMENTEN

KUNST EN CULTUUR

Cultuur en coronaperiode

De gevolgen van het coronavirus betekenen een grote klap voor culturele organisaties. En ook voor het culture aanbod in de stad.

MARKTEN

RNI (registratie niet-ingezetenen)

RNI (Online loket)

SPEELTUINEN

SPORT

TROUWEN

Trouwen (Online loket)

UITSTALLINGEN

Tijdelijk geen uitstallingen in 10 smallere en drukkere winkelstraten

Op vrijdagen en zaterdagen zijn tijdelijk geen uitstallingen toegestaan in 10 smallere en drukkere winkelstraten in de binnenstad. Het gaat om de volgende straten:
Lijnmarkt, Choorstraat, Steenweg, Mariastraat, Lange Elisabethstraat, Bakkerstraat, Vinkenburgstraat, Drieharingstraat, Zakkendragerssteeg en Nobelstraat.

Ondernemers die een vergunning voor een terras hebben, mogen dit terras gewoon gebruiken, maar eventuele uitstallingen naast het terras moeten zij weghalen. Op deze manier geven we ruimte aan winkelend publiek om een veilige afstand tot elkaar te houden. Deze maatregel geldt totdat de regering het advies of de maatregel laat vervallen om 1,5 meter afstand te houden.

VERKEER

Maatregelen tegen corona voor fietsers

Fietsen weg voor meer ruimte voetgangers

  • Om meer ruimte te maken voor voetgangers verwijderen wij fietsen die gestald staan op de volgende plekken: Lijnmarkt, Choorstraat, Steenweg, Lange Elisabethstraat, Bakkerstraat, Drieharingenstraat, Zakkendragerssteeg, Jansbrug, Bakkersbrug, Vinkenburgstraat, Hollandse Toren (zijde Star Bucks), het tracĂ© Vredenburg-Lange Viestraat-Viebrug-Potterstraat. Is uw fiets verwijderd? Deze kunt u ophalen bij het gemeentelijk fietsendepot.
  • Alle geplande weesfietsenacties gaan door, ook die bij de stations. Dit is nodig om de stallingsplekken bij de stations toegankelijk en beschikbaar te houden. Hiermee voorkomen we dat fietsen op gevaarlijke of storende plekken worden neergezet. Wilt u uw fiets langer stallen dan 14 dagen? Dan kunt u de fietsenstalling bij het station gebruiken.

Stal uw fiets in een stalling

WIJKEN

Wilt u de wijkwethouder spreken over zaken in de wijk? Het wijkspreekuur is tijdelijk telefonisch of online. Dat komt door de coronamaatregelen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het wijkbureau.

ZORG

Vaccinaties en coronavirus

Vaccinaties 0-4 jaar

Vaccinaties van kinderen tussen 0 en 4 jaar gaan door.

Groepsvaccinaties (kinderen tussen 4 en 18 jaar) gaan weer door

Groepsvaccinaties van kinderen tussen 4 en 18 jaar tegen DTP, BMR en HPV gaan weer door. Ouders en kinderen krijgen hierover een brief.

Vaccinatie tegen meningokokken (jongeren van 14 jaar)

De vaccinatie tegen meningokokken (men ACWY) wordt op een andere manier dan de groepsvaccinatie aangeboden. Jongeren (14 jarigen) krijgen hierover een brief.

Vaccinatie tegen het coronavirus

De GGD regio Utrecht (GGDrU) vaccineert tegen het coronavirus. Om uzelf en uiteindelijk de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap.

Lees meer over vaccinatie tegen het coronavirus

ZWEMBADEN