125 Utrechtse bedrijven stappen over op e-scooter

Na de pizzabezorgers in 2013 stappen nu ook een groot aantal andere Utrechtse ondernemers over op het gebruik van elektrisch scooters. Maar liefst 125 bedrijven hebben vandaag in totaal 200 e-scooters in gebruik genomen. Het totale aantal e-scooters voor zakelijk gebruik komt daarmee op 300. Hiermee heeft Utrecht het hoogste aantal zakelijk gereden elektrische e-scooters in Nederland. De Gemeente Utrecht zet in op 500 elektrische scooters eind 2015.

Wethouder Lot van Hooijdonk van Verkeer en Duurzaamheid heeft vandaag de 300e e-scooter uitgereikt aan Makelaarskantoor Domvast. Dit bedrijf kiest net als de andere ondernemers voor de e-scooter als alternatief voor een brandstofscooter of de auto. De wethouder is enthousiast: ‘Deze ondernemers zijn pioniers en zien de kansen die de e-scooter biedt voor hun bedrijfsvoering en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij dragen zo direct bij aan een gezonde en leefbare stad’.

Een grote verscheidenheid aan bedrijven maakt de overstap. Het gaat om bedrijven die actief zijn in onder meer makelaardij, vastgoedbeheer, detailhandel, schoonmaakdiensten en thuiszorg. De bedrijven profiteren hiermee van de voordelen die e-scooters bieden. E-scooters zijn stil, schoon en zuinig en bieden de ondernemers flexibiliteit om verkeersdrukte en parkeerproblemen te vermijden.

E-scooters voor zakelijk en woon-werkverkeer is één van de speerpunten uit het nieuwe actieplan Schoon Vervoer. Daarnaast streeft Utrecht naar 10.000 elektrische auto’s in 2020. Hiermee draagt Utrecht flink bij aan de doelstelling van het rijk om in 2020 200.000 elektrische auto’s op de weg te hebben. Om deze groei mogelijk te maken wordt het laadnetwerk op openbaar en privaat terrein verder uitgebreid, en ondersteunt de gemeente initiatieven van bewoners en bedrijven voor schone, duurzame mobiliteit. Tenslotte wil Utrecht ook haar voortrekkersrol op het gebied van autodelen verder uitbouwen.

Zie ook 'Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar'

 

 

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht