Ambitie voor iconische hoogbouw in Leidsche Rijn Centrum

Utrecht wil binnenkort de selectieprocedure opstarten voor een hoogbouwproject in Leidsche Rijn Centrum Noord. De marktpartij die de ontwikkeling op deze locatie gaat uitvoeren, moet in het schetsontwerp aandacht hebben voor een gezonde, groene en duurzame invulling van het plan. Bij de keuze van een ontwikkelaar en de uitwerking van de plannen wordt ook de buurt betrokken.

 

Het afgelopen jaar hebben meerdere partijen bij de gemeente interesse getoond in de hoogbouwkavel in Leidsche Rijn Centrum Noord. De gemeente wil in 2018 partijen uitnodigen om voorstellen hiervoor in te dienen. De plannen die ontwikkelaars straks maken zullen goed moeten scoren op duurzaamheid en architectonische kwaliteit. De hoogbouw kan maximaal 140 meter hoog worden. Daarnaast is het de bedoeling dat er zowel betaalbare als wat duurdere woningen (koop, middeldure huur en sociale huur) komen. 

Unieke plek
Kees Geldof (wethouder Leidsche Rijn): "We willen een mooie invulling geven aan deze unieke plek naast het spoor, de A2 en dichtbij het Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn. De marktpartijen vragen we straks om plan te maken voor hoogbouw waar mensen prettig kunnen wonen. Ook is het heel belangrijk dat betrokkenen uit de omgeving mee kunnen denken bij de uitwerking van deze plannen."

Eerder was op deze plek de toren Belle van Zuylen (262 meter) gepland, maar de gemeente besloot in 2010 het plan te stoppen. Daarna is in 2011 met ge├»nteresseerde bewoners en andere belangstellenden over de alternatieve invulling van deze plek gesproken. Naar aanleiding van deze gesprekken is onder meer de hoogte van maximaal 140 meter vastgesteld.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht