Drie nieuwe festivals dankzij Evenementenfonds

Utrecht krijgt er volgend jaar drie bijzondere festivals bij dankzij een bijdrage uit het Evenementenfonds. Het fonds is dit jaar opgericht om grote evenementen te kunnen organiseren die goed bij het karakter van de stad passen en zowel bewoners als bezoekers van buiten de stad kunnen verrassen. Festival Hello&Goodbye, het vernieuwde Kadeconcert en het Utrecht Literatuurstad Festival zijn hier in 2018 het eerste resultaat van.

Hello&Goodbye combineert onder meer wetenschap, cultuur en natuur in een festival op het Utrecht Science Park. Het Kadeconcert wordt een klassiek- en musicalfestival aan de Weerdsluis, met een muzikale botenparade door de grachten. Tijdens het Utrecht Literatuurstad Festival staat de stad een paar weken in het teken van poëzie en literatuur. Heel toepasselijk, omdat Utrecht op 31 oktober de titel City of Literature van Unesco gekregen heeft.

“Het is geweldig dat we met het Evenementenfonds in de eerste ronde al kunnen bijdragen aan drie unieke festivals in Utrecht”, zegt wethouder Jeroen Kreijkamp. “Het zijn creatieve en innovatieve concepten die Utrecht nog meer kleur geven en een waardevolle toevoeging zijn op het aanbod in de stad.”

Het Evenementenfonds is bedoeld voor vernieuwende evenementen voor minimaal 10.000 bezoekers die de (inter)nationale profilering van de stad versterken. De evenementen moeten een toevoeging zijn op het bestaande evenementenaanbod. Bij de toekenning van subsidie wordt rekening gehouden met onder meer toegankelijkheid, duurzaamheid en spreiding in tijd en locatie.

De bijdrage uit het fonds bedraagt maximaal de helft van de totale investering. Voor 2018 en 2019 is jaarlijks 300.000 euro beschikbaar. De drie festivals in 2018 krijgen gezamenlijk 160.000 euro. De resterende 140.000 euro wordt toegevoegd aan het budget voor 2019. Organisatoren die in 2019 een evenement willen organiseren en gebruik willen maken van het Evenementenfonds, kunnen een aanvraag indienen. Kijk hier voor meer informatie.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht