'Drommedaris' maakt plaats voor nieuwbouw

Het college heeft het startdocument vastgesteld voor de sloop van het pand dat bekend staat als 'De Drommedaris' aan de woonboulevard in Kanaleneiland. Op deze plek aan de Europalaan 101 komt nieuwbouw met een hotel, horeca, woondetailhandel, kantoren en zalen. Ook komt er parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

 

Het huidige gebouw is nu een bedrijfsverzamelgebouw en staat voor een deel leeg omdat de kantoren niet meer voldoen aan de huidige wensen. Dit project moet bijdragen van de kwaliteit en de kwantiteit van het aanbod van de Woonboulevard. Het hotel bevindt zich in het budgetsegment (1 of 2 sterren), waaraan in Utrecht behoefte is. De horeca richt zich op de bezoekers van de woonboulevard en het hotel. De woondetailhandel versterkt de aantrekkelijkheid van de winkels aan de Hollantlaan en het verblijfsklimaat van de woonboulevard.

De gemeente gaat winkeliers, eigenaren en huurders in en rond de woonboulevard vragen naar hun wensen en ideeën rond dit initiatief. Deze zullen zoveel mogelijk worden meegenomen in het plan.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht