Expositie ‘Utrecht, stad van iedereen’ in Stadskantoor

330.000 mensen met 170 nationaliteiten wonen en werken in Utrecht en maken de stad. Ook op het gebied van kunst. Dat blijkt uit de expositie 'Utrecht, stad van iedereen' met werk van Utrechtse kunstenaars in het Stadskantoor.

 

Foto’s
Te zien is onder andere het fotoproject 'Lesbos 2015 – 500.018' van fotograaf Bram Heynen, die op het Griekse eiland Lesbos hulp bood aan mensen op de vlucht. Ook de fotoserie ‘Schuldige Stad’ van Sjaak Verboom die fotowerken toont van de stad Utrecht, gecombineerd met portretten en bewerkingen van foto’s die Verboom maakte in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Beelden en schilderijen
Beeldhouwer Anja Roemer werkte samen met haar Syrische stagiair Bashir Alhamad aan de beeldengroep ‘After the War’. Ook Alhamads eigen beelden zijn te zien. Daarnaast drie schilderijen geïnspireerd door Slavische mythologie van de van oorsprong Kroatische kunstenaar Nena Sesic-Fiser, die al 24 jaar in Utrecht woont.

Verhalen
Vrijwilligers staan centraal in de jubileumtentoonstelling van het Rode Kruis, dat dit jaar zijn 150-jarig bestaan viert. Fotograaf Raymond Rutting en auteur Arthur Japin maakten voor het Rode Kruis een reportage met de titel ‘Gewone mensen’ en tekenden verhalen van vluchtelingen op.

Gedichten
In de presentatie 'OurStories' geïllustreerde gedichten te zien, resultaat van de samenwerking tussen het wijkgerichte initiatief 'GedachtenLezen' en het Utrechtse Stadsdichtersgilde. De gedichten zijn een weerslag van gesprekken met Syrische immigranten.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het Stadskantoor (Stadsplateau 1 in Utrecht) te zien van vrijdag 15 september tot donderdag 28 december 2017.

 

 

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht