Extra steun voor Utrechtse mantelzorgers

Vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, hebben mantelzorgers bij zorgaanbieder De Rijnhoven een bijzondere strippenkaart gekregen. Met de strippenkaart kunnen mantelzorgontvangers zes dagdelen gratis en onder begeleiding aan activiteiten deelnemen. De strippenkaart is een proef van de gemeente om mantelzorgers te ontlasten, samen met de zorgaanbieders De Rijnhoven, Careyn, AxionContinu en Dagcentrum Utrecht Oost (DUO). Ongeveer 300 Utrechtse mantelzorgers ontvangen de kaart.

Kees Diepenveen, wethouder Zorg en Welzijn van gemeente Utrecht, "De grote inzet en toewijding van mantelzorgers waardeer ik zeer. Tegelijkertijd weet ik dat het zwaar kan zijn om voor een naaste te zorgen. Met deze proef proberen we de Utrechtse mantelzorgers een extra steuntje in de rug en momenten van rust te geven."
 
Zorg overdragen
Voor mantelzorgers is het belangrijk dat ze de zorg voor hun naasten af en toe kunnen overdragen. Een manier om dit te doen is via dagbegeleiding. Inwoners met dementie kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten die aansluiten bij hun persoonlijke interesses. Mantelzorgers hebben aangegeven dat zij graag flexibeler gebruik willen maken van dagbegeleiding. De strippenkaart maakt dat mogelijk. Na een jaar evalueert de gemeente de proef met de mantelzorgers en aanbieders.

Nieuwe website
In Utrecht wordt vandaag op meer manieren aandacht besteedt aan de Dag van de Mantelzorg. Steunpunt Mantelzorg Utrecht houdt vanmiddag een feestelijke bijeenkomst in het Spoorwegmuseum voor zo’n 100 – 150 mantelzorgers uit de gemeente Utrecht. Ontspanning, ontmoeting en inspiratie staat centraal. Ook wordt de nieuwe website voor Utrechtse mantelzorgers, www.mantelzorgutrecht.nl gelanceerd, die de gemeente Utrecht en U Centraal met hulp van mantelzorgers hebben ontwikkeld.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht