Fietsenstalling Jaarbeursplein open

 

Makkelijk, veilig en droog je fiets stallen, elke 1e 24 uur gratis

Op maandag 19 mei om 10.15 uur hebben de gemeente Utrecht, NS en ProRail de Fietsenstalling Jaarbeursplein geopend. Deze innovatieve stalling biedt ruimte aan 4.200 fietsen, is bewaakt, dag en nacht open en heeft een digitaal verwijssysteem naar vrije plaatsen. Elke eerste 24 uur stallen is gratis. Hiermee zorgen de drie partijen samen voor een aantrekkelijke en veilige stalling, waar fietsers hun fiets makkelijk, veilig en droog kunnen achterlaten.

Veel service
De Fietsenstalling Jaarbeursplein ligt onder de trappen van Stationsplein West en geeft daarmee snel toegang tot station Utrecht Centraal en straks het nieuwe stadskantoor. Afrekenen kan ter plekke met pin of - maandelijks - achteraf op rekening.  In- en uitchecken gebeurt met de OV-chipkaart. Mensen met een jaarabonnement (€ 75,--) zijn altijd verzekerd van een plek en kunnen de stalling nog sneller in en uit. Via het digitale verwijssysteem bij de ingang zien fietsers direct waar er plek vrij is. In de stalling zijn OV-fietsen te huur en kunnen fietsers kleine reparaties uitvoeren. Kortom, veel service voor de fietsparkeerders. Met de slogan ‘Je fiets wil nooit meer anders’ willen gemeente, NS en ProRail fietsers prikkelen om hun fiets in de nieuwe fietsenstalling neer te zetten. Meer informatie over de stalling staat op www.jefietswilnooitmeeranders.nl.

4.500 extra plekken aan westkant
Rond station Utrecht Centraal worden de komende vijf jaar 22.000 fietsparkeerplaatsen gerealiseerd. Hiervan komen er voor deze zomer aan de westkant 4.200 plekken in de Fietsenstalling Jaarbeursplein en 2.000 buiten op het Westplein, iets verder van het station. De rekken op het Jaarbeursplein worden vanaf 26 mei geleidelijk weggehaald. Met deze extra plaatsen vinden fietsers veel sneller een plek voor hun fiets om bij het openbaar vervoer of op hun bestemming te komen.

Toegankelijke entree naar stad en station
De Fietsenstalling Jaarbeursplein is een gezamenlijke pilot van gemeente Utrecht, NS en ProRail. Dit houdt in dat zij de fietsenstalling samen betalen, realiseren en beheren. De komende twee jaar wordt de stalling getest om zicht te krijgen op de effectiviteit en efficiency van dit nieuwe concept. In 2015 vindt de evaluatie plaats. De drie partijen willen met de extra fietsvoorzieningen het Jaarbeursplein vrij houden van fietsen, zodat het plein een toegankelijke en aantrekkelijke entree naar stad en station wordt.

 

 

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht