Halina Zalewska herinnert zich Utrecht in het stadhuis

De Utrechtse kunstenaar Halina Zalewska presenteert deze maand haar nieuwste ruimtelijke werk 'Timeless Timeline' in het stadhuis. Daarin staat het fenomeen van onze herinnering centraal.

 

Halina Zalewska is thuis in verschillende kunstdisciplines: tekenen, ruimtelijk werk, fotografie en film. Zalewska blijft haar artistieke grenzen verleggen, met bijna altijd de mens als uitgangspunt: 'in relatie tot zichzelf en de geschiedenis, tot de natuur en de natuurwetten, tot zijn wortels.' Haar interesse voor wetenschap maar ook de subjectieve beleving van de werkelijkheid komen in haar projecten aan de orde.

Zalewska woont nu ruim een kwarteeuw in Utrecht, meer dan de helft van haar leven. 'Hoe kun je vluchtige momenten en plekken in de stad, waar we gewoonlijk gedachteloos aan voorbij fietsten, vangen en onthouden?' Ze verdiept zich in de mogelijkheden om deze voorbijgaande stroom van indrukken terug te kunnen halen en opnieuw te beleven.

Het werk 'Timeless Timeline' is te zien van woensdag 3 januari tot en met donderdag 26 januari in het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht). Het stadhuis is ook geopend op de Culturele Zondag De Nieuwjaarsduik op 14 januari.

 

 

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht