Muziektheatervoorstelling 'Dag Mama' over omgaan met dementie

Op de zaterdagen 16 september en 18 november organiseren Alzheimer Nederland Stad Utrecht en de gemeente Utrecht een bijzondere muziektheatervoorstelling over dementie. De voorstelling 'Dag Mama' laat zien wat dementie met iemand doet en hoe je hier als naaste of zorgverlener mee om kunt gaan. Een lezing en workshop zijn onderdeel van het stuk.

'Dag Mama' vertelt het verhaal van een vrouw die dementie krijgt en speelt zich af in haar nieuwe leefomgeving: een kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van de vrouw, haar dochter en zorgprofessionals samenkomen. Dat blijkt geen eenvoudige opgave.

Gesprek met de zaal
De makers van de voorstelling zijn ouderenpsychologen. In het tweede deel van de voorstelling gaan zij in gesprek met de zaal. Bezoekers leren zo nog meer over de omgang met dementie.
 
Reactie wethouder
Wethouder Kees Diepeveen is blij dat het gelukt is deze voorstelling in aanloop naar de Wereld Alzheimer Dag op 21 september naar Utrecht te halen. ''Dementie is ingrijpend voor alle betrokkenen. Theater is een hele mooie manier om dichter bij de ervaringen te komen van iemand met dementie en zo nog meer te leren over hoe je er mee om kunt gaan'', aldus Diepeveen. ''Als wethouder heb ik zowel Cultuur als Zorg en Welzijn in mijn portefeuille. Bij 'Dag mama' komen deze onderwerpen krachtig samen. Ik hoop dat naasten van mensen met dementie en zorgverleners zich gesterkt voelen door de voorstelling en dat het hen helpt om ervaringen te delen.''

Tickets
De voorstelling van 16 september (14.00-17.00) in het ZIMIHC theater Zuilen is al uitverkocht, maar voor 18 november (14.00-17.00) zijn nog kaarten beschikbaar. De voorstelling in november vindt plaats in het ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht). Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van ZIMIHC.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht