Nieuwe beheerovereenkomst voor Flora’s Hof

Op vrijdag 1 december wordt de nieuwe samenwerking tussen de gemeente Utrecht en de Stichting Vrienden van Flora’s Hof door wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte en Groen) ondertekend. De nieuwe beheerovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van vijf jaar.

De Stichting Vrienden van Flora’s hof is op 9 mei 2007 opgericht met als doel het herinrichten van Flora’s Hof. In het hartje van de stad Utrecht (pal onder de Dom) is hierdoor een rustige en aantrekkelijke verblijfplaats voor bewoners én bezoekers ontstaan en zoals wethouder Kees Geldof omschrijft: “de tuinkamer van Utrecht, met een 19e-eeuwse sfeer refererend aan de bijzondere geschiedenis van de plek”.

Ontwerp en herinrichting van Flora's hof zijn in 2007/2008 gerealiseerd en na ruim 9 jaar weten we dat Flora's hof zeer druk wordt bezocht, en inmiddels voor veel mensen een extra groen pareltje in de binnenstad van Utrecht is geworden. Dit te danken aan de tomeloze inzet van de enthousiaste en trouwe vrijwilligers, die niet alleen de hof met veel toewijding onderhouden, maar ook met veel plezier de bezoekers ontvangen en desgewenst te woord staan.

Flora’s Hof is eigendom van de gemeente Utrecht. Het dagelijks onderhoud van de hof zal nog altijd door vrijwilligers van de stichting worden uitgevoerd, maar de gemeente zorgt voor levering van materialen en de technische begeleiding.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht