Nieuwe plannen voormalig sportveld Van Lieflandlaan

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft het bestemmingsplan Van Lieflandlaan, Tuindorp voorgelegd aan de Gemeenteraad. Naar verwachting zal de raad op 21 december dit bestemmingsplan behandelen.

Het plangebied betreft het voormalige sportveld bij de school aan de Van Lieflandlaan, dat ligt tussen de Mr. Tripkade, de Reinder Blijstralaan en de Joannes J.F. Waplaan en een woonwagenlocatie aan de Van Lieflandlaan.

Het bestemmingsplan moet de weg vrijmaken voor 20 woningen: een rij van zeven woningen in het noorden (bij de school) en twee rijen van vijf en acht woningen aan de oostzijde (aan de kant van de Mr. Tripkade). Daarbij worden 30 parkeerplaatsen aangelegd. Wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte en Groen): “Er wordt veel aandacht besteed aan de openbare ruimte. Het plan heeft veel aandacht voor groen, duurzaamheid en kwaliteit. Zo komt er een tuin waar kinderen veilig en vrij kunnen spelen.”

Geparkeerde auto’s worden aan het zicht onttrokken, doordat parkeerplekken aan de achterzijde van de woningen komen. De tuin zelf is voor autoverkeer niet toegankelijk, uiteraard met uitzondering van nood- en hulpdiensten. Naar verwachting start de bouw van de woningen in 2018 en kunnen de eerste nieuwe bewoners in 2019 hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

 

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht