Ondiep heeft haar dorpsplein terug gekregen.

Op woensdag 4 juni 2014 heeft Ondiep haar dorpsplein terug gekregen. Na jarenlang gebruik als bouwterrein voor omliggende buurten is het zogenaamde 'Bielzenplein' (hoek Thorbeckelaan/ Boerhaavelaan) begin dit jaar volledig heringericht. Het heringerichte plein met kunstwerk werd officieel geopend door Gedeputeerde Ralph de Vries en wijkwethouder Margriet Jongerius. Ook werd de naam van het nieuwe appartementengebouw aan het plein onthuld door Mitros.

Het hernieuwde plein is symbolisch voor de Levenslustig Ondiep aanpak, waarbij een kwalitatief goede, toegankelijke en groene openbare ruimte de verbinding vormt tussen wonen en voorzieningen in de wijk. Samen met het nieuwe appartementengebouw dat Mitros daar eind 2013 heeft opgeleverd en de toevoeging van een kunstwerk heeft deze centrale plek in de wijk een ware metamorfose ondergaan. Ook in de rest van de wijk is er de afgelopen jaren veel tot stand gebracht, zoals het opknappen van karakteristieke buurtjes als ’t Witte Wijk, de vele nieuwe (levensloopbestendige) woningen en de toevoeging van multifunctioneel gebouw De Speler met ruimte voor sport, welzijn, cultuur en ontspanning.
  
Dit is gisteren gevierd met bewoners. Met een echte dj op het plein en lekkernijen voor jong en oud werd het kunstwerk van Teun Castelein ‘Bad Ondiep’ onthuld, dat zowel refereert aan het voormalige badhuis aan het plein als aan de naam van de wijk.
Het appartementencomplex is ‘De Badende Vrouw’ gedoopt, naar het gevelbeeld van Joop Hekman dat voorheen op het badhuis prijkte en nu is opgenomen in de entree van het nieuwe gebouw.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht