Parkeergarage blijkt bedrijfsverzamelgebouw

De gemeente Utrecht heeft vandaag met hulp van de politie 83 garageboxen gecontroleerd in de parkeergarage aan de Faustdreef / Rubicondreef in Overvecht. In 77 garageboxen zijn onregelmatigheden geconstateerd. Toezichthouders van de gemeente hebben vastgesteld dat de parkeergarage in feite in gebruik was als een informeel bedrijfsverzamelgebouw.

Opbrengsten

Toezichthouders van de gemeente hebben onder meer zes shisha lounges/hangplekken, meerdere garagebedrijven, witgoedreparatiebedrijven, een fitnessruimte en een kapperszaak aangetroffen. De politie heeft meerdere goederen in beslag genomen: circa 100 fietsen en bromfietsen en een gestripte auto met losse onderdelen, waarvan onderzocht wordt of ze gestolen zijn. Daarnaast zijn materialen gevonden die gebruikt kunnen worden bij hennepteelt. Van een opengebroken kluis wordt onderzocht of deze aan een woninginbraak te koppelen is. Het gebruik als bedrijfsmatige berging of werkruimte is niet toegestaan. Met een controle op overtreding van de ‘Wet algemene bepalingen omgevingsrecht’ wil de gemeente ervoor zorgen dat de huurders de garageboxen gebruiken waarvoor ze zijn bedoeld en illegale activiteiten bestrijden. De politie nam deel aan de actie om te kunnen optreden bij verdenking van strafbare feiten.

 

Signalen bedrijvigheid

De actie is gehouden op basis van signalen en meldingen van omwonenden waarbij het vermoeden bestond dat de garageboxen voor andere doeleinden werden gebruikt dan is toegestaan. De bedrijvigheid in en om het garagecomplex liep door tot in de nachtelijke uren. Voor de gemeente was dat aanleiding om te kijken of de garageboxen wel worden gebruikt volgens het bestemmingsplan. Dat staat alleen parkeren toe.

 

De Versnelling Overvecht

Er zijn veel mensen die graag in Overvecht wonen. Die een prima woning hebben in een buurt met veel voorzieningen. Tegelijkertijd zijn er in Overvecht meer dan gemiddeld zorgen over werk, inkomen, gezondheid en veiligheid. Onder de noemer ‘De versnelling van Overvecht’ investeert Utrecht extra om de wijk sterker te maken. Bewoners, professionals, politie en gemeente werken samen aan een gezonde wijk, betere zorg, scholing, werk, hulp bij opvoeding en veiligheid. Veiligheid is een belangrijke voorwaarde. Gemeente en politie roepen bewoners op om onregelmatigheden altijd te melden bij de politie, gemeente of via Meld Misdaad Anoniem.

Delen op FacebookDelen op Google PlusDelen op LinkedIn

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht