Peuken voortaan in de zuil

Utrecht zet een ‘peukenzuil’ in tegen de vervuiling van sigarettenpeuken in de omgeving van diverse winkels, supermarkten en horecagelegenheden in Utrecht. Een eerdere pilot op ’t Wed bewees het succes van de peukenzuil. NederlandSchoon stelt 31 peukenzuilen extra beschikbaar aan ondernemers die zich hiervoor hebben opgegeven. Op donderdag 25 juni worden de peukenzuilen uitgereikt aan de ondernemers op diverse plekken in Utrecht.

Pilot
In het najaar van 2014 werden 13 peukenzuilen op proef neergezet bij horecagelegenheden op ’t Wed. Aanleiding voor deze pilot was de ergernis bij publiek, gemeente en ondernemers over de achteloos weggeschoten peuken die zich hardnekkig nestelen tussen de straatstenen bij de terrassen. De peukenzuil, een initiatief van NederlandSchoon, British  American Tobacco en de gemeente Utrecht, blijkt een succes. Metingen tijdens de pilot hebben toonden aan dat rokers veel minder snel een peuk weggooien als er een peukenzuil in hun omgeving staat.

Voorwaarden
De 31 peukenzuilen worden op 25 juni gratis uitgereikt aan de enthousiaste deelnemers. Er geldt een aantal voorwaarden. De ondernemers moeten de peukenzuil zelf buiten zetten en weer naar binnenhalen na sluitingstijd. Ook het schoonhouden en legen zijn voor rekening van de deelnemers. En de ondernemer moet de peukenzuil in het zicht van zijn klanten plaatsen. Op deze manier dragen de ondernemers, de bezoeker, de gemeente en Nederland Schoon samen hun steentje bij aan een schonere stad.     

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht